Foto: Frank Grootemaat
Foto: Frank Grootemaat

Wad Lekker: nieuw pannenkoekenrestaurant in De Koog

Laatste ondernemersberichten
Alex Aardema opende woensdag in de Dorpsstraat zijn restaurant Wad Lekker. Net zoals bij voorganger De Tijd het geval was, richt Wad Lekker zich vooral op pannenkoekenliefhebbers. Maar wie zin heeft in een Italiaans broodje, koffie met huisgemaakte taart of een scholfilet, is ook van harte welkom in het restaurant in De Koog.

“Ik ben blij dat deze kans voorbij kwam”, vertelt Alex. “Eerst ben ik gaan brainstormen, vooral om te bepalen wat voor soort restaurant dit zou moeten worden. Ik heb overwogen om er een piadina-restaurant van te maken. Piadina’s zijn Italiaanse broodjes en in de Randstad vind je al meerdere van dit soort restaurants. Uiteindelijk heb ik toch voor pannenkoeken gekozen. In De Koog is er verder geen pannenkoekenrestaurant en dat zoiets hier kan bestaan, heeft zich inmiddels bewezen. Maar we gaan wel piadina’s als lunchgerecht verkopen.”

Naast pannenkoeken en piadina’s zijn bij Wad Lekker nog meer soorten gerechten te verkrijgen. “We richten ons daarbij vooral op Texelse producten. Zo willen we de scholfilet, toch een beetje een vergeten visje, letterlijk weer op de kaart zetten en verder onder andere Texels lamsvlees. Daarnaast serveren we onder meer een ontbijt en iedereen kan bij ons terecht voor koffie met huisgemaakte taart.”

Het restaurant kreeg een flinke make-over. De kenmerkende klokken uit De Tijd zijn verdwenen, maar het pannenkoekenrestaurant heeft een nieuwe ‘eyecatcher’: een grote fotowand van het Texelse strand van de hand van Ruth de Ruwe. Wad Lekker heeft volgens Alex nog een bijzonder kenmerk, namelijk Texels eerste rookvrije terras. “Ik ben benieuwd hoe dit wordt ontvangen. We willen hier een kindvriendelijke omgeving bieden en daarom mag op het terras en bij de entree niet worden gerookt.”

Het restaurant is dagelijks van 9.00 tot 22.00 uur geopend. Lees meer over Wad Lekker in de krant Texel dit Weekend.

Wad Lekker, Dorpsstraat 77 De Koog, (0222) 317665, www.wadlekker.nl, info@wadlekker.nl, Twitter en Facebook: @wadlekkerWad Lekker website: http://www.wadlekker.nl