Afbeelding
Foto: Hendrien Landeweer

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Ook dit jaar heeft Texel een zeer schoon strand

Algemeen

Het Texelse strand is bij de Strandverkiezingen 2022 opnieuw uitgeroepen tot ‘zeer schoon’. De kust van het eiland kreeg wederom vier sterren van de jury.

Wethouder Rikus Kieft en Guus Lange en Roland Bisschop van Texel Plastic Vrij onthulden woensdag bij het gemeentehuis de oorkonde. Sinds 2014 ontvangt Texel al het predicaat ‘zeer schoon’.

Samenwerkende partijen

Verschillende partijen zorgen ervoor dat het Texelse strand mooi schoon blijft. De gemeente ruimt als beheerder op en heeft afvalbakken geplaatst bij de strandopgangen, maar ook ondernemers, organisaties en stichtingen leveren een flinke bijdrage. Stichting Texel Plastic Vrij organiseert bijvoorbeeld maandelijkse opruimacties en heeft ‘jutkooien’ geplaatst, waar zwerfvuil in wordt verzameld. Steeds meer wandelaars nemen onderweg afval mee en ook de gebiedsbeheerders Rijkswaterstaat, Defensie en Staatsbosbeheer ruimen op.

De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en Rijkswaterstaat en worden ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland, Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, Blauwe Vlag/Green Key Nederland en horecavakblad Entree.