De jeugdclubkampioenen (m.u.v. Hester Marseille) van TV Deuce. (Foto: Erik Grootes)
De jeugdclubkampioenen (m.u.v. Hester Marseille) van TV Deuce. (Foto: Erik Grootes) Foto:

Jeugd TV Deuce strijdt om clubkampioenschap

25 jun, 12:00 Laatste sportnieuws
Op de tennisbanen van Deuce in Den Burg streden zestig jonge leden vorige week om het jeugdclubkampioenschap. Zaterdag was de finale.

In de jongste categorie (t/m 10 jaar) waren het nieuwkomers Ole van Katwijk en Lasse de Vries die de finale haalden. Ole bleek de sterkste, door Lasse met 4-0 en 4-2 te verslaan.

Bij de meisjes 11 t/m 14 was het een titanenstrijd tussen Esther Bakker en Hester Marseille. “Dat de meiden in vorm zijn, was al bekend na een uitstekende voorjaarscompetitie”, laat trainer Erik Grootes weten. “Het uithoudingsvermogen van de scheidsrechter werd behoorlijk op de proef gesteld: rally’s van 20 waren geen uitzondering.” Esther trok uiteindelijk aan het langste eind: ze versloeg Hester met 6-4 en 6-4.

Bij de jongens 10 t/m 12 werd het een onderonsje tussen twee talenten uit De Cocksdorp: Niek Spek en Dirk-Jan van Heerwaarden. De eerste set won Niek met 7-5. In set twee boog Dirk Jan het hoofd (6-1). “Bij de jongens t/m 14 wist Daniël Eelman op een spectaculaire manier de finale te halen, door in de halve finale Luuk Mantje te verslaan. In de finale moest Daniël het opnemen tegen de kleine Nadal van Deuce, Gijs Kuip. Geen fouten maken, alle ballen halen en nooit opgeven kenmerken Gijs’ slimme, tactische spel”, aldus Grootes. Gijs won met 6-1 en 6-2.

In de categorie jongens t/m 16 jaar stonden Thomas Schipholt en Viggo v/d Kooi net als vorig jaar in de finale. Thomas won de eerste set (6-3) met gemak, Viggo kwam in de tweede set los door een 2-5 voorsprong te nemen. Thomas trok de set uiteindelijk toch naar zich toe (7-5). Zo mocht Thomas zich laten kronen als clubkampioen 2018 van TV Deuce.