Archiefbeeld
Archiefbeeld

Jong op Texel: Wat vinden jongeren zelf?

Laatste nieuwsberichten
Texelse jongeren zijn aanzienlijk negatiever over school dan hun leeftijdsgenoten uit de rest van Noord-Holland Noord. Dat bleek uit een onderzoek van de GGD. Slechts 27,4 procent van de Texelse jongeren vindt school leuk. In Noord-Holland Noord is dat 51%. De sfeer op school scoort eveneens opvallend laag: 24,8% beoordeelt de sfeer als goed, ten opzichte van 47,3% in de hele regio. De jongeren hebben ook vaker een laag zelfbeeld en zitten emotioneel minder goed in hun vel dan andere jongeren in de Kop van Noord-Holland.

Inmiddels is er veel over de jongeren gesproken. PvdA Pro Texel diende een motie in die de gemeenteraad unaniem aannam: ‘De Texelse jeugd verdient meer geluk’. Er is een werkgroep om in kaart te brengen hoe het jeugdbeleid beter kan en in dagblad Trouw verscheen een reportage. Van de jongeren zelf hoorden we tot nog toe weinig.

De redactie was benieuwd naar hun ervaringen en ideeën en ging met de jongeren in gesprek. Dat zullen we de komende tijd blijven doen. Jongeren die ons willen vertellen hoe zij school, leven, vriendschap en voorzieningen op Texel ervaren, kunnen de redactie e-mailen op redactie@texelsemedia.nl.