Evy Gobbens van het NIOZ
Evy Gobbens van het NIOZ Foto: aangeleverd

Meivakantie in de openbare bibliotheek

Algemeen

In de bibliotheek aan de Drijverstraat zijn voor de meivakantie verschillende activiteiten georganiseerd. Dinsdagochtend is de eerste: een IVN-kinderlezing voor nieuwsgierige kinderen tussen 8 en 13 jaar. Die gaat over de zeespiegelstijging en de invloed daarvan op de vogels en schelpdieren op het wad. Evy Gobbens, wetenschapper bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), komt hierover niet alleen vertellen; ze laat dit de kinderen ook zelf onderzoeken. 

Deze lezing wordt georganiseerd door Natuurvereniging IVN Texel in samenwerking met de bibliotheek en het NIOZ. De aanvangstijd is 10.00 uur en het programma neemt anderhalf uur in beslag. Deelname is gratis, maar in verband met de ruimte is aanmelden nodig; dat kan per e-mail aan texelsenatuurstruners@gmail.com.

Boekjes & Brabbels

Op woensdag 1 mei is er ’s ochtends Boekjes & Brabbels voor ouders en hun baby’s. Het zijn inspirerende en gezellige ochtenden met boekjes en voorlezen. De inloop is vanaf 09.45 uur, het voorlezen begint om 10.00 uur. Rond 10.40 uur wordt het samenzijn besloten met een kopje koffie of thee. Deelname is gratis; aanmelden kan op de website www.kopgroepbibliotheken.nl.

Overige activiteiten

Volwassenen zijn vrijdag 3 mei van harte welkom bij Koffie met een boekje. Onder het genot van een kopje koffie kunt u luisteren naar een mooi verhaal. Daarna is er de gelegenheid om na te praten. Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig. 

Op maandag 6 mei is er een workshop programmeren voor kinderen van 8 t/m 13 jaar waar kennis kan worden gemaakt met de beginselen van het programmeren en van alles kan worden uitgeprobeerd. Aanvang 14.00 uur. Toegang gratis. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten.

Op woensdag 8 mei is er ’s middags om 15.00 uur Voorlezen XL voor peuters en kleuters. Eerst wordt een mooi verhaal voorgelezen en daarna wordt er geknutseld. Het is gratis maar wel graag even aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl.

Op zaterdag 11 mei spelen de Mevrouwen (Femke Kegel en Els Wennekendonk) hun nieuwe voorstelling Jannie O Wee! Een poppentheater met figuren uit het werk van Annie M.G. Schmidt. En er doet nog een Mevrouw mee, Karla van der Meulen als de nicht van Annie: Jannie O Wee. De voorstelling begint om 14.00 uur en is voor kinderen vanaf 3 jaar en hun begeleiders. Toegang gratis, maar wel aanmelden op www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten.