Filmposter Piet is gone (Beeld: Jaap van Hoewijk / Zeppers film / KRO-NCRV)
Filmposter Piet is gone (Beeld: Jaap van Hoewijk / Zeppers film / KRO-NCRV)

Documentaire op Texel vermiste Piet Beentjes op IDFA

Laatste kunst & cultuurberichten
De documentaire die Jaap van Hoewijk maakte over de vermissing van Piet Beentjes, gaat vrijdag in première op documentairefestival IDFA. De film wordt dan getoond in theater Tuschinski in Amsterdam. Op dinsdag 21 november wordt de film uitgezonden op NPO 2.

Beentjes raakte in 1987 vermist nadat hij de boot naar Texel nam. Hij werd voor het laatst gezien in het huis van twee mannen die hem daar aantroffen in de badjas van een van hem. De mannen kenden hem niet. Ze gaven hem geld en kleren, waarna hij vertrok. Daarna is hij aan de bosrand gezien door een campingeigenaar, maar het is niet gelukt die waarneming te verifiëren.

Van Hoewijk kwam in contact met Toos, de zus van Piet, die een oproep van de documentairemaker tegen kwam. Van Hoewijk was voornemens een documentaire te maken over de impact van een vermissing op de naaste omgeving. Uiteindelijk werd dat de documentaire ‘Piet is gone / Piet is weg”.

“Voor mij is de film nu al geslaagd. Dit document zet Piet in het licht en die aandacht verdient hij, die aandacht verdient zijn vermissing. Waarheidsvinding is belangrijk voor mij. Ik zou zo graag willen weten wat er met mijn broer gebeurd is,” zegt Toos Beentjes over de film.

De première is uitverkocht. Voor latere voorstellingen zijn nog wel kaarten beschikbaar. Zie daarvoor de site van het documentairefestival (www.idfa.nl).

De trailer is onder het bericht te zien. Zie ‘gerelateerde links’ voor eerdere artikelen over de vermissing van Piet Beentjes.

Opnieuw aandacht voor de zaak Beentjes: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/054728/