De Texelstroom.
De Texelstroom. Foto: TESO

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Tarieven van TESO per 1 mei omhoog

Algemeen

TESO heeft als gevolg van kostenstijgingen van structurele aard besloten de tarieven per 1 mei 2024 te verhogen. 

Daarmee voorkomt TESO dat de lange termijn financiële doelen te veel onder druk komen te staan. De tariefsverhoging is niet van toepassing op voetgangers, fietsers en de Texelse tarieven.

Gemiddeld worden de tarieven, die voor deze verhoging in aanmerking komen, tot maximaal 8.9% verhoogd. Een retourticket voor een personenauto tot en met 6.5 meter inclusief inzittenden is €39,00 en gaat vanaf 1 mei €42,50 kosten. Op daldagen is dat €26,00 en daar moet vanaf 1 mei € 28,30 voor worden betaald. Ook het ticket voor een motor en/of lang voertuig zijn onderdeel van deze verhoging.

Reizigers die een ticket voor een voertuig hebben aangeschaft voor 1 mei 2024 kunnen volgens TESO het ticket na de tariefswijziging alsnog gebruiken. Ditzelfde geldt voor reizigers die een meerretourticket voor een voertuig hebben. 

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf € 7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, dan kunt u, voor slechts €1,50 per maand extra, de krant óók online lezen inclusief toegang tot alle EXTRA artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl