Marc Plomp staat klaar met de verrekijker, Wim Ploeg toont het winnende plaatje
Marc Plomp staat klaar met de verrekijker, Wim Ploeg toont het winnende plaatje Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Wim Ploeg maakte het mooiste plaatje van de zomer

Algemeen

“Het stond nog op mijn bucketlist: een zonsondergang boven het Wagejot als daar weinig water zou staan. Die avond was er regen voorspeld, dus wilde ik er nog gauw even naartoe”, aldus Wim Ploeg over zijn winnende ingeving voor onze fotowedstrijd ‘Wat een plaatje!’ Zijn inzending werd door sponsor Marc Plomp en zijn medewerkers van het Vogelinformatiecentrum Texel als de mooiste van de zomer beoordeeld.

“Het is fotografisch mooi door de spiegeling van de wolken in het water en herkenbaar Texels”, legt Marc uit. Dat laatste vindt hij een belangrijk aspect van de wedstrijd. “Er waren in de zomer veel detailfoto’s, bijvoorbeeld van insecten, maar die kunnen net zo goed in Zuid-Frankrijk zijn gemaakt.”

Verrekijker

Het winnende beeld leverde Wim een hypermoderne Bynolyt TX-42 HD-verrekijker op door het Vogelinformatiecentrum mede ontwikkeld en voor de wedstrijd beschikbaar gesteld. “Ik ben erg verrast, want ik doe het er helemaal niet om”, voegde de Oosterender eraan toe. De tweede prijs, een door het Vogelinformatiecentrum aangeboden vogelexcursie, gaat naar Bert van der Zeijden uit Tiel; hij fotografeerde twee roepende stormmeeuwen op een dak. Omdat hij pas in de zomer weer op het eiland zal zijn, is hem de prijs toegestuurd.

Doe ook mee!

Intussen heeft de herfstversie van ‘Wat een plaatje!’ alweer aardig wat mooie beelden van Texel opgeleverd. Wil je ook in aanmerking komen voor zo’n mooie prijs, stuur dan je mooiste herfstfoto in. Dat kan door gebruik te maken van de knop ‘Wat een plaatje!’ op onze homepage.