Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Eva Van Ginkel

Weblog Ecomare: Opvangzeehond te adopteren

Algemeen

De adoptie van een opvangzeehond is normaal gesproken iets exclusiefs. Een bedrijf of familie betaalt voor het hele opvangtraject. Deze adoptant mag dan ook de naam vaststellen en het dier zelf naar zee terugbrengen. De adoptie van opvangzeehond Puck is anders geregeld: maximaal 100 mensen kunnen hem adopteren voor eenmalig € 60,-. Zo betalen ze met elkaar de zorg voor Puck.

Mager en dikke bek

De jonge gewone zeehond Puck is op 2 september in de opvang terecht gekomen. Hij lag op het strand bij paal 21, mager en met bijtwonden bij zijn bek. De wonden waren ontstoken, waardoor zijn bek dik en opgezet was. Wij woog bij binnenkomst 10,7 kilo; ongeveer net zoveel als een pasgeboren pup. Omdat gewone zeehonden in mei/juni worden geboren, weten we dat Puck al zeker 2 maanden oud is.

Snel herstel

Pucks bijtwonden zijn in de opvang snel hersteld. Hij eet heel goed en zelfstandig, dus hij is een makkelijke ‘patiënt’. De dierverzorgers hebben hem een paar weken in de quarantaine gehouden, inmiddels is Puck buiten te bewonderen. Hij eet 3 keer per dag een kilo vis, net zoveel als een volwassen zeehond, dus de groei zit er goed in.

Foto’s en filmpjes

De adoptanten van Puck krijgen regelmatig een uitgebreide e-mail met foto’s, filmpjes en de laatste nieuwtjes over het herstel van ‘hun’ zeehond. Ik ga daarvoor bij hem langs, om te kijken hoe het gaat en de dierverzorgers uit te horen. Het maakt mijn werk extra leuk, want ik leer zo’n zeehond dan ook steeds beter kennen.

Terug naar zee

Als Puck straks teruggaat naar zee, kunnen we zijn adoptanten niet uitnodigen. Dan zou het veel te druk worden op dat stukje strand. We maken er wel een filmpje van, dat we naar alle adoptie-ouders opsturen. Zo kunnen ze er toch een beetje bij zijn! Puck is trouwens nog te adopteren. Wil je er meer over weten, kijk dan op www.ecomare.nl/steun/help-een-pup/.

door Eva van Ginkel, medewerker Fondsenwerving

Afbeelding
Afbeelding