De vernieuwde entree van Zuid-Eierland
De vernieuwde entree van Zuid-Eierland Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Eerste deel van reconstructie Postweg is afgerond

Algemeen

De reconstructie van de Postweg tussen de Ruigendijk en de Slufterweg is afgerond. Maandag werd de weg na zeven maanden weer geopend. Aannemer Boskalis begint in het najaar aan de tweede helft, het gedeelte tussen de Slufterweg en De Cocksdorp.

De Postweg was versleten en te smal geworden voor het drukke en zware verkeer van tegenwoordig. Ook het fietspad was aan een opknapbeurt toe en is uitgevoerd in de inmiddels bekende zandkleur. Voor de fundering is oud materiaal opnieuw gebruikt en vermengd met bitumen. Door deze nieuwe manier van werken - goedgekeurd door Rijkswaterstaat - gaat de fundering langer mee. Bovendien is hierdoor minder materiaal afgevoerd en minder nieuw asfalt gebruikt. Wat opvalt aan het vernieuwde deel is de klinkerbestrating, die is aangebracht binnen de bebouwde kom van Zuid-Eierland. Verwacht wordt dat dit het doorgaand verkeer zal afremmen.

Werkzaamheden Muyweg

Boskalis begon maandag aan de reconstructie van de Muyweg. Deze is voor vier weken afgesloten. De Muyweg heeft het, door het intensieve gebruik vanwege de afsluiting van de Postweg, zwaar te verduren gehad. De in slechte staat verkerende bermen worden opgeknapt en de toplaag van het asfalt wordt vervangen. Het besluit van de gemeenteraad om in de bermen van deze smalle weg graskeien aan te brengen, met het oog op uitwijkend verkeer en zware landbouwvoertuigen, wordt eveneens uitgevoerd.

Van de Muyweg worden de bermen en het asfalt vernieuwd