Eilandtherapeute Agnetha Buis is sinds kort op Texel gevestigd
Eilandtherapeute Agnetha Buis is sinds kort op Texel gevestigd Foto: Elisabeth Waverijn

Dit artikel is geschreven door
Elisabeth Waverijn

Elisabeth Waverijn is redacteur bij Texelse Media

De Wereld van de Ondernemer: De Eilandtherapeut

Advertorials

Sinds kort is Agnetha Buis op Texel gevestigd als De Eilandtherapeut. Agnetha is opgegroeid in Brabant, bracht een tijdje op Bali door en woonde, voordat ze in de afgelopen zomer Texel leerde kennen, op Scheveningen. Ze kwam van de zomer voor het eerst op Texel en werd verliefd op het eiland. “Een paar weken nadat ik tegen iemand had gezegd dat ik hier graag naartoe zou komen, kreeg ik een woning aangeboden. Ik weet dat het moeilijk is, woonruimte te vinden op Texel, dus daar was ik heel blij mee.” Je kunt bij Agnetha terecht voor energetische therapie voor kinderen en volwassenen, quantum healing en reikibehandelingen. Ook is ze docent Shantala-babymassages en biedt ze vanaf 1 mei groeps- en privéworkshops aan.

“Ik help graag kinderen die bijvoorbeeld slaapproblemen hebben, bij wie geen fysieke oorzaak te vinden is. Ook als een kind veel last heeft van boosheid of onzekerheid kan ik daarbij helpen. Volwassenen komen vaak bij mij als ze laag in hun energie zitten, als ze te kampen hebben met verdriet of angsten, als ze regelmatig tegen iets aan lopen of als ze lang fysieke klachten hebben waar een arts hen niet mee kan helpen. Tijdens mijn opleiding heb ik regelmatig te horen gekregen dat mijn kracht is, dat ik snel tot de kern kom. Na een kort gesprek weet ik vaak al waar de pijnpunten of oorzaken liggen en kan ik me daarop afstemmen.”

Energetische therapie

“Ik heb energetische therapie altijd al interessant gevonden. Mijn opa van mijn moeders kant en mijn vader hielden zich daarmee bezig. Mijn vader leerde me ook de beginselen en hoe je visualisatietechnieken en aanraking in kunt zetten om mensen te helpen als ze bijvoorbeeld ergens pijn hebben. Daarnaast heb ik een opleiding tot kindercoach en een reikimastertraining gevolgd. Verder gebruik ik veel technieken vanuit de dieptepsychologie. Ik kan met energetische therapie trainingen mensen helpen die bepaalde pijnklachten hebben. Voor de duidelijkheid: als je je been breekt, moet je gewoon naar een arts, natuurlijk, om je been te laten zetten, maar ik kan je wel ondersteunen bij het herstel. Als je last hebt van een bepaalde pijn die medisch niet helemaal te verklaren is, kunnen energetische therapie en reiki daar zeker bij helpen. Ik help mensen daarnaast om hun parasympatisch zenuwstelsel te activeren. Dat zorgt ervoor dat je rust in je lichaam krijgt en begint te genezen. Het genezingsproces doet de mens uiteindelijk zelf. Ik help alleen bij de diagnose en doe het energetisch werk om dat proces te activeren en verder kan ik ondersteunen bij het loslaten.”

De behandeling

“Het verloop van elke behandeling is anders. Bij een reikibehandeling ga ik bijvoorbeeld ongeveer tien tot vijftien minuten in gesprek en begin ik daarna met de behandeling. Dan mag je gaan zitten of liggen en kun je je ontspannen. Ik kijk dan naar wat ik tegenkom op fysiek en energetisch vlak. Ik werk met aanraking, visualisatietechniek of met klankschalen, afhankelijk van wat ik tegenkom. Om een voorbeeld te geven van de uitdagingen waar cliënten bij mij komen: een kindje, van wie de ouders die hem hadden aangemeld, kon niet goed slapen. Zijn ouders waren onlangs gescheiden en waren bezig met birdnesting, waarbij het kind in het huis blijft en de ouders afwisselend bij het kind blijven. Het bleef ‘s avonds maar wakker en was onrustig. Dan kan in gesprek gaan natuurlijk helpen, maar dat is niet altijd genoeg. Ik maak dan contact met het kindje op energetisch niveau, en geef aan dat het veilig is en dat het er altijd op kan vertrouwen dat de ouders er zullen zijn. Na twee sessies sliep hij weer lekker in en door. Een ander voorbeeld is van een vrouw die van haar fiets was gevallen op haar dijbeen en bij elke bocht angstig werd bij het fietsen. Tijdens het gesprek bleek er een oud trauma te zijn verbonden aan de pijn die ze ervoer bij de val, na de behandelingen kon ze weer zonder angst fietsen. Ik vind het belangrijk om te zeggen dat ik geen quick fix geef. Soms denken mensen wel eens dat je iets gemakkelijk op kunt lossen in één of twee sessies. Dat kan wel eens gebeuren, maar genezen is een proces en daar moet je vaak de tijd voor nemen.”

Hulp bij pijnklachten

“Bij fysieke pijnklachten probeer ik erachter te komen waar de oorzaak ligt. Achter een terugkerende pijnklacht in de onderrug kan een psychische reden zitten. Het kan zijn dat je last hebt van angst of dat je je niet bewust bent van een continu onveilig gevoel. Op energetisch niveau kan ik daar dan bij helpen. Maar het gebeurt ook wel eens dat ik mensen juist doorverwijs omdat ik denk dat ze wel meer baat kunnen hebben bij bijvoorbeeld een osteopaat of haptonoom.”

Orthomoleculaire geneeskunde

Agnetha volgt nu een studie in orthomoleculaire geneeskunde, die ze volgend jaar gaat afronden. Dat is een alternatieve behandelwijze, gericht op het behouden en uitbouwen van een goede gezondheid, door middel van voeding en voedingssupplementen. “Inmiddels mag ik op redelijk wat vlakken advies geven. Stel dat je ziet dat het kind erg bleek is en vermoeid; dan kan het zijn dat het een tekort heeft aan vitamine D. Aan de hand van een intakeformulier met vragen krijg je al een beeld van wat iemand mist. Ik leer nu ook wat je kunt doen bij bepaalde ziektebeelden. Als je last hebt van fibromyalgie bijvoorbeeld, waardoor je chronische pijn hebt, kan ik ook advies geven over onder andere supplementen. Ik werk daarbij samen met Vitakruid, een bedrijf dat veel goede supplementen heeft, en kan producten voor een gereduceerd tarief aanbieden.”

Agnetha heeft haar werkplek op landgoed Nieuw Leven en houdt binnenkort ook praktijk aan huis in De Cocksdorp. Meer weten over de behandelingen die Agnetha verzorgt? Lees een ervaringsverhaal in de Texelse Courant van 27 februari.

De Eilandtherapeut 

Kadijksweg 8, Nieuw Leven

T: 06-27268679

I: www.eilandtherapeut.nl 

E: info@eilandtherapeut.nl

IG: @de_eilandtherapeut