Sebastiaan Kaper, Mathijs Harbeek en Ciska Heuvelink (v.l.n.r.) kunnen wel wat hulp gebruiken
Sebastiaan Kaper, Mathijs Harbeek en Ciska Heuvelink (v.l.n.r.) kunnen wel wat hulp gebruiken Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Werken bij... Albert Heijn: ‘Iedereen verdient een plekje’

Advertorials

De drukte neemt toe op het eiland en daarmee groeit ook de vraag naar personeel. Dat is ook te merken bij Albert Heijn in Den Burg. “Zeker nu de zomer eraan komt. Het is alweer enorm druk in Den Burg en hier komt elke dag veel binnen, dat moet worden verwerkt. Met het huidige personeelsbestand redden we dat niet”, aldus Sebastiaan Kaper, manager ‘vers’ in de supermarkt aan de Waalderstraat.

“We zoeken mensen die het leuk vinden met klanten te werken en hen te inspireren tot lekker en gezond eten. We hebben medewerkers nodig in alle afdelingen: in de bakkerij- en de groenteafdeling, in de markthal bij de kazen en delicatessen, achter de kassa en in het kwaliteitsteam”, aldus supermarktmanager Ciska Heuvelink. Manager operatie Mathijs Harbeek kan ook nog wel wat handen gebruiken bij het laden en lossen van wagens, het verwerken van de vracht en het toezicht op de producten die vanuit het magazijn naar de winkel gaan.

Doorgroeimogelijkheden

Medewerkers van Albert Heijn hebben er meer dan een baantje. Het supermarktconcern biedt allerlei opleidingen en daardoor zijn er volop doorgroeimogelijkheden. “Weinig mensen weten het”, zegt Ciska, “maar we bieden hier ook leer-werktrajecten aan op de mbo-niveaus 2 tot en met 4 en op hbo-niveau. We werken daarvoor samen met NCVB Bedrijfsopleidingen in Tilburg en Stenden Hogeschool in Leeuwarden. De lessen worden in de regio en online gegeven. Jongeren krijgen hier een mooie kans op het halen van een diploma. Maar wat we vooral belangrijk vinden is dat je lol hebt in wat je doet.”

Hecht team

“We hebben hier een hecht team”, vertelt Mathijs Harbeek, manager operatie. “We denken om elkaar en als je ergens tegenaan loopt, word je geholpen. Het is hier af en toe hard werken, maar als de sfeer goed is, hoeft dat geen bezwaar te zijn.” Zelf begon Mathijs als vakkenvuller bij de AH in Stadskanaal en voor de zomer werd personeel gezocht in de vestiging op Texel, met overnachting in Stayokay. “Ik werd verliefd op het eiland en kon worden overgeplaatst naar dit filiaal. Hier begon ik vijf jaar geleden als vakkenvuller. Binnen twee maanden werd ik teamleider en nu ben ik alweer twee jaar manager, na een interne opleiding en coaching. Ik ben nu bezig met een cursus in leiderschap, want ik wil mezelf blijven ontwikkelen en het mooie van Albert Heijn is dat het ook vanuit het concern wordt gestimuleerd. Dat geldt voor alle medewerkers.”

TOP-cyclus

Daartoe wordt bij Albert Heijn gewerkt met de TOP-cyclus. De afkorting staat voor Talent, Ontwikkeling, Performance. “Albert Heijn bindt graag mensen aan zich en aan ons is het de kwaliteiten van medewerkers te zien en het beste uit hen naar boven te halen. Veel scholieren beginnen hier en jonge mensen kunnen allerlei ambities hebben. Die moet je weten te benutten. Het kan zijn dat je van school komt en niet precies weet hoe je verder wilt gaan. Dan liggen hier voor jou volop kansen”, weet Ciska. “Meld je aan en kom eens proefdraaien.”

Van vakkenvuller tot manager

Sebastiaan is er een voorbeeld van. Hij begon als vijftienjarige vakkenvuller in Den Helder. Na de middelbare school nam hij een tussenjaar, waarin hij fulltime bij Albert Heijn kwam te werken en daar is hij, zoals hij het zelf zegt, ‘blijven plakken’. Via Hoorn en Alkmaar kwam hij als manager bij de AH op Texel terecht. Hij volgde een leer-werktraject op hbo-niveau.

Werk voor alle leeftijden

Ook voor mensen met een arbeidsbeperking liggen mogelijkheden bij Albert Heijn. “Daarover heb ik contact gehad met de gemeente”, vertelt Ciska, die erkend jobcoach is. “Iedereen verdient een plekje, vinden wij. Het is niet zo dat we hier alleen maar jongeren willen hebben. Hier is werk voor alle leeftijden. Je moet het vooral leuk vinden en elkaar willen inspireren. We beseffen het belang van gezonde producten, duurzaam ondernemen, een goede prijs-kwaliteitverhouding en het tegengaan van voedselverspilling. Hier staat in de kantine fruit op tafel. Albert Heijn heeft een missie: samen beter eten bereikbaar maken voor iedereen.”

Albert Heijn Texel

Waalderstraat 48, Den Burg

T: (0222) 314964 of 088-6591185

I: www.ah.nl/werk