Laura Sipsma
Laura Sipsma Foto: aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

10 vragen aan Laura Sipsma

10 vragen aan

Laura Sipsma (40) uit Den Burg werd door Elise Brouwer voorgesteld voor deze aflevering van de rubriek ‘10 vragen aan...’ “Zij heeft zes jaar haar schoonheidssalon bij Spa Woolness in Boutique Hotel Texel gehad. Ze is onlangs een nieuw avontuur aangegaan op Nieuw Leven en het lijkt me leuk meer over deze ontwikkelingen te weten”, aldus Elise. Eens zien wat Laura daarover te melden heeft.

Wie is Laura Sipsma?

Deze geboren en getogen Texelse zag het levenslicht op 19 september 1981 te Den Burg. “Veertig jaar na dato woon ik daar nog steeds, samen met mijn vriend Remco en twee dochters, Nina en Demi. Zeg nooit ‘nooit’, maar mijn ankers liggen hier op het eiland toch wel behoorlijk vast. De wereld is groot en er valt zoveel moois te zien en te ontdekken! Op Texel ligt mijn fundering; Texel is mijn veilige basis!”

Wat is dat nieuwe avontuur?

“Ik was net twintig, toen ik bij de Etos als schoonheidsspecialiste aan het werk ging. Elf fijne, leerzame jaren verstreken en daarna kwam ik op het punt dat ik door een wisseling van eigenaar voor mezelf verder kon gaan. Een mooi klantenbestand had ik toen al opgebouwd, maar doodeng vond ik het! Achteraf gezien is dit het beste dat me is overkomen. Eerst drie jaar een salon aan huis bij mijn ouders, daarna zeven vreugdevolle en inspirerende jaren bij Boutique Hotel Texel. En toen kwam ik toch nog op een punt, dat ik tegen mezelf zei: ‘Ik ben nog niet klaar; ik wil mijn eigen concept ontwikkelen en uitwerken. Terug naar Den Burg en kijken wat er nog meer mogelijk is.’. En daar was Nieuw Leven, een droomlocatie voor mij! Via een oud buurmeisje, dat me in contact bracht met Martijn en Hendina van Nieuw Leven, ben ik op een gewone dinsdagmiddag ergens eind 2021 thee gaan drinken, heb ik mijn ideeën verteld en zo ontstond daar opeens in een heel rap tempo een nieuw leven voor mij en de salon. Sinds 1 maart is mijn salon daar gevestigd, op dat speciale plekje aan de Kadijksweg, en dat maakt mij zielsgelukkig!”

Wat is je favoriete plek op Texel?

“Ik hou van de fijne verborgen plekjes op het eiland, van die plekjes die lastig te vinden zijn en waar je gewoon even onzichtbaar bent; anoniem. Gelukkig zijn die hier nog genoeg te vinden. Ik kan heerlijk dwalen op de Hors, in het Krimbos, in de Slufter, rond de Hoge Berg, het strand…”

Waar word je blij van?

“Ik word blij van positieve mensen. Mensen die het beste uit zichzelf en uit een ander naar boven halen; die zich kunnen blijven verwonderen en zonder oordeel in het leven staan, een ander iets kunnen gunnen en daar zelf ook blij van worden. Daar word ik blij van! Wat ik liefst eet? Ik eet het liefst de hele dag”, lacht Laura. “Heerlijke tapas met een goed glas rode wijn! En je mag me wakker maken voor een zonovergoten vakantie, een leuke stedentrip of ijs! Ik ben gek op ijs en dan vooral After Eight-ijs met chocola.”

In welk ander land dan Nederland zou je willen wonen?

“Niet per definitie een land, meer in een cocktail van verschillende landen. De lange zomers, zon, het klimaat en de tapas van Spanje, de mysterieuze schoonheid van Schotland, de positieve leefomstandigheden van Zweden, de ruimte van Canada, de warmbloedigheid van ItaIië en de heerlijke nuchterheid van ons eigen land. Dat zou voor mij het perfecte leefgebied zijn!”

Waardoor laat je je inspireren?

“Gebeurtenissen, ontmoetingen, dromen, muziek, boeken, reizen, mijn gezin en mijn liefste vriendinnen.”

Wat is het hoogtepunt van je leven tot dusver?

“Mijn hoogtepunt was het moment waarop ik ben gaan beseffen dat eigenlijk alles wel mogelijk is; dat ik van een ontzettend onzeker en verlegen meisje mocht uitgroeien tot de vrouw die ik nu ben. Dat scholing en achtergrond niet bepalend hoeven te zijn voor wat je wilt bereiken in het leven. Alles wat ik heb meegemaakt in mijn leven heeft me gebracht waar ik nu ben en daar kan ik alleen maar ontzettend trots op zijn! Dat gun ik iedereen. Niks is niet mogelijk en er zit altijd meer in dan je denkt.”

Hoe ziet je leven er over vijf jaar uit?

“Ik leef eigenlijk steeds meer met de dag. Gebeurtenissen in mijn nabije omgeving maken me ervan bewust dat leven in het nu belangrijk is, omdat je als mens zo ontzettend kwetsbaar bent en niets je zekerheid geeft. Over vijf jaar nog steeds mezelf kunnen en mogen zijn; dat zou ik het mooiste vinden.”

Welke wijze les wil je onze lezers meegeven?

“Het leven moet niet vliegen maar fladderen! Leef in tevreden tijd, wees aardig, eerlijk en zorg ervoor dat je jezelf altijd op de eerste plaats zet. En wees geduldig tegenover je medemens, besef dat we niet allemaal hetzelfde hoeven te zijn om elkaar te kunnen respecteren en waarderen! Wat ik verder nog kwijt wil, is dat de jeugd onze toekomst is. Ik vind dat er eens serieus gekeken mag worden naar de manier waarop we deze jeugd behandelen. Dat we de ogen niet moeten sluiten en dat we misschien eens kunnen gaan kijken naar waar de daadwerkelijke problemen vandaan komen. Die komen niet vanzelf. De wereld van de volwassenen is zo zelfzuchtig geworden... Laten we als volwassenen eens wat vaker in de spiegel kijken! In plaats van hen te veroordelen, zouden we jongeren juist moeten aanmoedigen en op een nuchtere manier belijken welke weg er te bewandelen valt, om uit te groeien tot waardige, zichzelf respecterende volwassenen.”

Aan wie zou je een volgende serie van tien vragen willen doorgeven?

“Voor de volgende ronde nomineer ik Sharon Hopman. Ik ken Sharon vanuit de salon. Ze is jong en ondernemend, ontzettend lief en ik ben er benieuwd naar, wat haar levensfilosofie en inzichten zijn.”

Tekst: Henk Cornelissen