Activiteitenweek voor jonge mantelzorgers

De jonge mantelzorger Tessa en haar moeder Miriam Korn hebben hun krachten gebundeld met de jongerenorganisatie Young 4 Ever, Therapie Wolf, OSG de Hogeberg, Texels Welzijn en Texelgezinnen. In de Week van de Jonge Mantelzorgers, die loopt tot en met woensdag 7 juni, zullen voor hen diverse activiteiten worden georganiseerd. Ze zijn gratis toegankelijk.

Tijdens het minisymposium bij het afscheid van Betsie Verhoeven en Mart Stel bij Texels Welzijn, is aangegeven dat er meer aandacht zou mogen zijn voor de jonge mantelzorgers. Dit zijn jongeren die opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving. Zij verlenen zorg binnen hun familie, hebben extra zorgen of missen zelf zorg en aandacht. Dat heeft geleid tot de Week van de Jonge Mantelzorger, waarin extra aandacht wordt gevraagd voor deze vaak onzichtbare groep jongeren. Zie voor meer informatie: www.weekvandejongemantelzorgers.nl.

Activiteiten

In de Buureton wordt maandag om 19.30 uur een themabijeenkomst voor ouders en verzorgers van jonge mantelzorgers gehouden. De deelnemers kunnen kennis en ervaring uitwisselen. Aanmelden kan per e-mail aan cintha@texelgezinnen.nl of telefonisch op 06-30328467. Dinsdag is er voor jonge mantelzorgers in het jongerencentrum Time Out een gezellige activiteit van 16.00 tot 19.30 uur. Samen met de jongerenwerkers worden er pizza's gemaakt, spelletjes gedaan en kan er lekker worden gekletst. Aanmelden per tel. 06-83101982.