Muziek van Queen door Texels duo in Waalderkerk

Zangeres Lauri Brons en pianiste Elisabeth Waverijn zijn zondagmiddag om 15.00 uur te horen in de Waalderkerk. Ze geven een eigen, verrassende draai aan het repertoire van de band Queen. De gelaagde arrangementen en harmonieën, waar de band bekend om staat, vertalen ze naar intieme samenzang. Er zullen bekende hits langskomen, maar ook minder bekend werk van de band. Het duo maakt een aantal verrassende uitstapjes met muziek die op Queen is geïnspireerd. 

Het idee van een programma met muziek van Queen ontstond vorig jaar. Het Texelse duo studeerde toen speciaal voor huiskamerfestival Broadway een aantal nummers van de band in. Dat beviel zo goed dat de twee dit jaar besloten zich daar verder in te verdiepen. "Het repertoire van Queen is indrukwekkend en afwisselend, en muzikaal uitdagend. Er valt veel uit te halen", aldus Lauri. Elisabeth voegt toe: "Het is bijzonder, muziek die bij velen zo bekend is, op een eigen manier over te kunnen brengen."

Muziekkerk De Waal

Lauri en Elisabeth zijn in 2021 begonnen met samenwerken en richtten zich toen op musicalrepertoire. Sinds vorig voorjaar organiseren ze onder de noemer ‘Muziekkerk De Waal’, verschillende concerten en cursussen op deze prachtige locatie. In juli spelen ze nog vier keer dit programma met muziek van Queen in De Waalderkerk.

Kaarten zijn online te koop voor € 13,50 via www.elisabethlaurimusic.nl; aan de deur kosten ze € 15,-.