Stap in de wereld van de Novalishoeve

De Novalishoeve: biologisch dynamische boerderij, kaasmakerij, ijskeuken, bakkerij, tuinderij én winkel. Kom spelen in de speeltuin, ga op avontuur door het groene labyrint, struin rond op het erf, breng een bezoek aan de winkel voor een desembrood, verse groenten of neem plaats op het zonnige terras. Winkel is ma t/m za geopend van 9:30-16:30. www.novalishoeve.nl.


Stichting Strender Vermaning 

Stichting Strender Vermaning organiseert o.a. evenementen en exposities in het kerkgebouw. De exposities zijn te bezichtigen t/m 28 oktober. Er is een nostalgische kruidenierswinkeltje met winkelinrichting uit de periode 1940-1950. U kunt ook genieten van koffie, thee, warme chocolademelk, frisdrank en ijs van IJsboerderij Labora.


Texelse Boerderijwinkel

Open van ma t/m za 10:00-17:00 . Bezoek onze boerderijwinkel met heerlijke streekproducten. We hebben lamsvlees van eigen bodem, echte Texelse schapen- en boerenkaas en meer! Westerweg 80, Den Hoorn.


Texels Erfgoedmuseum Waelstee

De Texelse geschiedenis leeft in museum Waelstee in De Waal. Stap in het verleden en beleef in 2 stolpboerderijen hoe inwoners van het eiland vroeger leefden, woonden en werkten. Dinsdag t/m zaterdag open van 10:00-17:00 uur. Zon- en feestdagen van 13:30-17:00 uur. Maandag gesloten.


Landgoed de Bonte Belevenis

Onze Bonte winkel en slijterij zijn geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 10:00-17:00 uur. Unieke handgemaakte zepen, kaarsen, CRAFT bieren uit eigen brouwerij. Likeuren, Jenevers en de Texelse Whisky uit eigen distilleerderij. Ambachten en buitenterrein zijn gesloten. Groepsprogramma’s op aanvraag. Voor openingsdagen, rondleidingen/proeverijen en meer informatie kijk op www.landgoedebontebelevenis.nl.


Vleesboerderij Hoogvliet

Open op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur. Kom langs, bel of mail en haal uw bestelling op wanneer het u en ons uitkomt. T: (0222) 317908. www.boerderijhoogvliet.nl.


Voedselbos Texel

Dé plek om zelf Texels seizoensfruit te plukken. Kinderen kunnen op avontuur op het kabouterpad en rijden met stoere Jeep skelters. Producten uit ons bos worden verwerkt tot taarten, smoothies en ijs op het terras en jams en siropen in de boerderijwinkel. Maandag t/m zaterdag geopend van 10:00-16:00 uur. Middellandseweg 4, tussen Den Burg en Oudeschild. Gratis toegang.


Vogelinformatiecentrum – Privé-excursie

Het Vogelinformatiecentrum organiseert maatwerk privé-excursies, waarbij u met een gids de vogels op ons eiland opzoekt. U krijgt een goede verrekijker mee. Opgeven en het verkrijgen van meer informatie kan via T: (0222) 316249, www.vogelexcursiestexel.nl, of in het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42, De Cocksdorp.


Waddencruise zeehonden spotten & marinehaven

TX44 vaart dagelijks vanuit de haven van Oudeschild naar de “Razende Bol” om zeehonden te spotten en maakt een tour door de marinehaven van Den Helder. Voor info en vertrektijden: www.tx44.nl of bel naar T: (0222) 700219.


Workshop kaasmaken bij de boerin

Met uitleg van de boerin maak je tijdens een 3 uur durend programma op ambachtelijke wijze jouw eigen kaas. Aansluitend is er een rondleiding over de boerderij. Kosten: € 35,- per persoon. Voor meer informatie: T: 06-29143889. www.kaasmakenbijdeboerin.nl. Westerweg 88, Den Hoorn.


Zeehondentocht met De Vrijheid

Ga met schipper Johan mee tijdens een onvergetelijke zeehondentocht met ‘De Vrijheid’. Ligplaats: Noorderhaven, Oudeschild. Dagelijks afvaarten. We varen over de Waddenzee; naar de Razende Bol aan de rand van de Noordzee. Gegarandeerd zeehonden spotten. Duur: 1,5 uur. Boek nu via www.vaartochtentexel.nl of T: 06-57999033.


Vrijdag 26 mei

Speciaalbierfestival 2023

14:00 uur. In het park van Den Burg wordt rond Het Glazen Huis het Speciaalbierfestival 'Heino's Biergarten' georganiseerd.


Zaterdag 27 mei 

Gratis BBQ-demonstratie Big Green Egg

12:00-16.00 uur. Gratis uitgebreide BBQ-demonstratie van de multifunctionele Big Green Egg barbecue en Ooni Pizzaoven met gebruik Texelse Producten. Kom gezellig kijken en proeven, iedereen is welkom!


 28 en 29 mei

Juttersverhalen in Juttersmuseum Flora

11.00 uur. Kom luisteren naar spannende juttersverhalen in Juttersmuseum Flora. De jutter vertelt over het strandjutten en laat bijzondere vondsten zien. Boeiend voor jong en oud. www.juttersflora.nl, Pontweg 141a, De Koog.