Vuurtoren beklimmen

Beklim de monumentale, gietijzeren trappen naar het mooiste uitzicht van Texel. Eenmaal boven kun je het eiland en de omringende zee vanaf 47 meter hoogte bewonderen. Bij helder weer kijk je kilometers ver! Koop je ticket vooraf op www.vuurtorentexel.nl. Open van 10:00-17:00 uur.


Meerdere dagen 

Birding Texel – Excursies ‘Vogels kijken op Texel’

Jos van den Berg (BirdingTexel) laat u kennis maken met de unieke vogelwereld op Texel. Onderscheidende excursies door kleine groepsgrootte en ervaren excursieleider. Voor beginners en gevorderden. Met gratis gebruik van een verrekijker. Ook privé en vogelfotografie-excursies. Reserveren en meer info op www.birdingtexel.com of bel T: 06-22494483.


Excursies Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert meerdere excursies. Krijg exclusieve toegang tot de Schorren, loop met de boswachter door de eendenkooi of ontdek de Watermonsters in Waalenburg. Meer weten? Kom naar Natuurcentrum De Marel. Kijk voor het aanbod en aanmelden op www.nm.nl.


Galerie Posthuys

T/m Pinkstermaandag is de tentoonstelling Het Jaar Van De Scholekster te zien: schilderijen, gouaches, prenten en keramische sculpturen. Daarnaast keramische sculpturen van Anouk de Groot. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is geopend van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur - ook op feestdagen. www.galerieposthuys.nl.


KUNSTboet

Open op woensdag, donderdag, zaterdag en op afspraak van 11.00-16.00 uur. Toegang gratis/Eintritt Frei. Zeven kunstenaars presenteren en maken hun werk; keramiek, schilderijen en objecten van wol, vilt, zijde, hout, glas en encaustic. Schilderweg 194 (1791 LP), tussen Den Burg en Oudeschild, naast meubelmakerij Tromp. T: 06-25226970, www.kunstboet.nl/kunstboet.


Kunst Zomer Texel

Ontmoet cultureel Texel, van april tot en met oktober kunt u langs verschillende culturele routes een bezoek brengen aan galeries, exposities, ateliers en kunstenaars op verschillende delen van het eiland. Op 35 plekken op Texel zijn kunstwerken te zien, van één of soms meerdere kunstenaars. Er zijn vijf routes: in Den Burg, Oosterend, Den Hoorn, het Hogeberg gebied en in ‘t Noorden. Zie www.texelcultuureiland.nl en download de gids.


Schilderijen Greet Swabedissen

Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie van haar schilderijen bij Boerderijcamping “De Vrije Vogel”, net buiten Oudeschild aan de Laagwaalderweg 21. Vrije toegang.


Markt op het plein

Elke zaterdag is er een kleinschalige markt op het plein in het centrum van De Cocksdorp. De markt is van: 10:30-16:00 uur Entree is gratis. Alle winkels en diverse horeca zijn tijdens de markt geopend. U bent van harte welkom.


Natuur Goed – eetbare natuurtuin

Een parkachtige tuin met biodiversiteit, voorbeelden om te bekijken en activiteiten om aan deel te nemen. In Oosterend aan de Koningsweg 4 vind je Natuur Goed. Opgave vooraf voor de workshops ‘Thee maken’ of ‘Lunch maken’ uit de natuur. Kom je liever op bezoek? Dinsdag t/m donderdag open van 14:00-17:00 uur. Natuuractiviteiten voor individuele inschrijving of groepen van 8 tot 24 personen. www.natuurgoed.org voor info en aanmelden.