Beklim de vuurtoren
Beklim de vuurtoren Foto:

Bloembollenbedrijf Texelbol

Het is planttijd voor de bollen van de zomerbloeiers zoals de vele soorten Dahlia’s, Aronskelken en Tuingloxinia’s! Te koop in de stalletjes van TexelBol aan de Rommelpot 15, Herenstraat 1 te Den Hoorn en Schilderend 11 te Den Burg. In zakjes van 5 euro, contant of per QR-code. Zie www.texelbol.com.


Ecomare, museum en zeehondenopvang

Ecomare is open van 9:30 tot 17:00 uur. De zeehonden worden om 11:00 uur en 15:30 uur gevoerd met een presentatie. De dieren in het Zeeaquarium worden om 14:30 uur gevoerd. Tickets zijn ook te koop op www.ecomare.nl.


Kaasboerderij De Duinen

Voor al uw Texelse boerenkaas. Dinsdag en donderdag ook te vinden op het parkeerterrein aan de Waalderstraat, zaterdag op de Groeneplaats. Geopend van 8:00 tot 18:00 uur. Vuurtorenweg 107, De Cocksdorp. www.boerderijdeduinen.nl.


Kaasboerderij Wezenspyk

Open op maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 17:00 uur. Zondag van 11:00 tot 17:00 uur geopend. Neem een kijkje bij het kaasmaken, proef de kazen in de boerderijwinkel en volg het pad naar het Schapenmuseum. Hoornderweg 29, Den Burg. www.wezenspyk.nl.


Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel

10:00-17:00 uur. Het museum vertelt het verhaal van de geschiedenis van de luchtvaart en van de tweede wereldoorlog op Texel. Van woensdag tot en met zondag kunt u ook een 3D-audiotour in bunker “De Vlijt” doen. Zie ook www.lomt.nl.


Maritiem-en Juttersmuseum Flora

Bezoek het leukste familiemuseum van Texel, ontdek het maritieme heden en verleden en ervaar de wereld van het strandjutten! Diverse exposities, luister naar stoere juttersverhalen en doe de juttersexperience. Ook is er een leuke speeltuin. Open van 10:00 tot 17:00 uur. Pontweg 141a De Koog. www.juttersflora.nl.


Museum Kaap Skil, Texel in de wereldzeeën

Ontdek de maritieme geschiedenis van Texel! In het 17e-eeuwse Palmhoutwrak zijn honderden exclusieve voorwerpen gevonden. Een selectie ervan, met onder meer twee zijden jurken, is te zien bij Museum Kaap Skil. Of vaar mee met de schepen naar alle windrichtingen in de nieuwe tentoonstelling Wereldreis! Reserveren is niet nodig. Open van 10:00 tot 17:00 uur. www.kaapskil.nl.


Pier 53

U bent welkom voor een gratis kopje thee in onze theebar, met prachtig uitzicht op de Roggesloot. Wij hebben meer dan 30 soorten thee en schenken iedere dag een andere smaak. Pier 53, Postweg 215, De Cocksdorp.


Schapenbedrijf De Waddel

Rauwmelkse schapenkaas, eerlijk lamsvlees en leuke, leerzame activiteiten op en om de boerderij: barbecues, lammetjeswandelingen, of ga mee schapen voeren! Ons bedrijf staat voor natuur-inclusieve landbouw met respect voor dier, natuur en omgeving. De boerderij, winkel (open: ma, vr, za van 10:00 tot 12:30 uur) en 24-uursautomaat staan op de oudste plek van Texel: icoonlandschap de Hoge Berg. www.dewaddel.nl.


Schapenboerderij Texel

Bekijk alle boerderijdieren en knuffel met de lammetjes. Om 11:00 en 14:00 uur is er een demonstratie schapendrijven. Ook is er een boerderijwinkel en een leuke speeltuin! Pontweg 77, Den Burg. Open van 10:00 tot 16:00 uur. Kijk voor meer info en reserveren op www.schapenboerderijtexel.nl.