Ciska Rook en Ina Vader richten de tentoonstelling in
Ciska Rook en Ina Vader richten de tentoonstelling in Foto: Zout

Zomer Dubbel Zout in Kunstlokaal en Vermaning

De zomerexpositie van de kunstenaarsvereniging Zout wordt dit jaar van 3 tot en met 28 juni gehouden en wel op twee locaties tegelijk: het Kunstlokaal in Den Burg en de Vermaning in Den Hoorn. Vandaar de naam Zomer Dubbel Zout, die eraan is gegeven.

Ciska Rook en Ina Vader zijn als leden van de organiserende commissie druk doende met de inrichting. Ze zijn ook allebei deelnemer. Ciska schildert en heeft tot 26 mei nog haar eigen expositie in het Kunstlokaal. Haar werk bestaat vooral uit portretten en maritieme schilderijen. Ze is inmiddels een jaar of zes lid van Zout, sinds ze op Texel is komen wonen. Op Oost heeft ze haar atelier en galerie. Ook doet ze mee aan Kunstzomer, de manifestatie van Texel Cultuureiland. Ina is beeldhouwer en maakt emailles. Zij is van het begin af aan al lid van Zout, dus ruim 15 jaar. Ze werkt intuïtief; soms geeft een tekst aanleiding. Ze heeft haar atelier en galerie in de Warmoesstraat in Den Burg en levert voor beide locaties werk in.

38 deelnemers

Er hebben zich 38 leden opgegeven. Het Kunstlokaal van Zout is ingericht aan de Abbewaal in Den Burg, naast de kinderboerderij. De Hoornder Vermaning is een oud schuilkerkje in Den Hoorn, verscholen achter een poort op Diek 11a. De openingstijden van het Kunstlokaal zijn van 11.00 tot 16.00 uur, de Vermaning is open van 10.00 tot 18.00 uur. De openingen zijn op twee verschillende dagen. Op vrijdag 2 juni kan iedereen om 17.00 uur in de Vermaning de vernissage bijwonen, op zaterdag 3 juni om 17.00 uur is dat het geval in het Kunstlokaal. Beide malen verzorgt Hans Hopman een muzikaal intermezzo.

Workshops

Deze zomer zijn er ook weer workshops, op beide locaties. Opgave kan worden gedaan per e-mail aan zouttexel@gmail.com. De kosten van deelname aan een workshop bedragen € 15. In het Kunstlokaal worden workshops gegeven op 7 juni (keramiek), 14 juni (kleintje schilderen) en 21 juni (tekenen). In de Hoornder Vermaning kan aan workshops worden deelgenomen op 9 juni (tekenen), 16 juni (keramiek) en 23 juni (portrettekenen).

Zie voor meer informatie www.zouttexel.nl.