Toiletunit aan Kikkertstraat uiterlijk 1 april weg

De toiletunit aan de Kikkertstraat in De Cocksdorp wordt nog voor 1 april weggehaald. Dat heeft het gemeentebestuur geantwoord op een vraag van gemeenteraadslid Edo Kooiman (Hart voor Texel).

Meer dan een half jaar geleden kwamen hierover al de eerste vragen binnen. De toiletwagen stond er vanwege de sluiting van de horecabedrijven, als gevolg van de coronamaatregelen. Toen die werden opgeheven beƫindigde de gemeente de huur, waarna deze werd overgenomen door de eigenaar van een bouwterrein aan de Kikkertstraat, voor personeel dat daar aan het werk zou gaan. Ondernemers in de straat klaagden erover dat de unit dicht aan de straat staat en het dorpsbeeld bederft.

Bezwaar tegen bouw

De bouw is nog steeds niet begonnen, in verband met een bezwaarprocedure. De gemeente verzocht daarop de eigenaar van de grond de toiletwagen ergens anders neer te zetten totdat de bouw zou beginnen. Dat was deze week nog steeds niet gebeurd, hoewel de eigenaar dat in juli 2022 wel had toegezegd. Uiterlijk volgende week zal de unit er weg zijn, aldus het college.