Natuurvereniging IVN levendiger dan ooit

Hoewel de verenigingen merendeels te kampen hebben met terugloop, is IVN-Texel levendiger dan ooit. Er zijn 25 nieuwe leden verwelkomd in het afgelopen jaar. Daarmee is het ledenaantal gestegen tot 289, werd dinsdag gezegd bij de algemene ledenvergadering.

Daarnaast is er een aantal nieuwe werkgroepen begonnen, waaronder de vlinderwerkgroep, de vleermuizenwerkgroep, de stinzenwerkgroep en de strandexpeditiewerkgroep. Ook zijn de klimaatcursus en de vogelherkenningscursus druk bezocht. Zo druk dat er al weer nagedacht wordt over nieuwe cursussen. De vogelherkenningscursus is samen met de Vogelwerkgroep Texel georganiseerd.

Jan de Leeuw heeft zijn tweede termijn als secretaris erop zitten. Hij is opgevolgd door Margreet Dreesens en blijft actief in de werkgroep voor lezingen en cursussen. Erick-Jan Verheul gaat nog een termijn door als penningmeester. Tenslotte gaf Vincent Stork van de Vogelwerkgroep een presentatie over de soortenrijkdom in de flora en fauna op Texel. Duidelijk is dat veel Texelaars een aanstekelijke belangstelling hebben voor de natuur op het eiland.