Workshop Kaas maken bij de boerin

10:00 uur. Workshop kaas maken bij de boerin. Tijdens een ruim 3 uur durende workshop maak je een eigen kaasje van ongeveer 450 gram van de verse koemelk. Minimaal 4 maximaal 12 deelnemers incl. koffie en koek.

Lammetjeswandeling op de Hoge Berg

10:30 uur. Kom het voorjaar opsnuiven en lammetjes kijken bij De Waddel. Je krijgt een route, info en lekkers van de boerderij mee. Speurtocht voor kinderen met kleine verrassing. www.dewaddel.nl/activiteiten.

Tentoonstelling TEEVA blijft nog!

11:00 uur. De schilderijen van Tineke Nijman, Greet Bruin, Marja Keijser, Dirk Terpstra, Dienus Bol en Jack Betsema in de Hoornder Vermaning (Diek 11a) zijn nog te zien t/m 6 april. Dagelijks 11.00 - 16.00 uur.

Grote wekelijkse Rommelmarkt Den Hoorn

11:00 uur. In en bij de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3-B in Den Hoorn is iedere maandag van 11:00 tot 16:00 uur een grote rommelmarkt. De opbrengst is ten bate van het onderhoud van het Hoornderkerkje.

Dinsdag 28 maart

Vogelexcursie op de Zuidpunt

9:00 uur. Ga eens mee op pad met een ervaren vogelgids. Tijdens een lichte wandeling door de duinen zien we vele vogelsoorten. Beperkt aantal deelnemers. Meer info en boeken op www.birdingtexel.com.

Minibus-vogelexcursie Vogelboulevard

9:30 uur. Minibusexcursie langs de Vogelboulevard van 9.30 tot 12.30 uur Prijs € 45,- p.p. Opgeven en info: vogelexcursiestexel.nl of bij het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42 De Cocksdorp T: (0222) 316249.

Schapenmuseum

9:30 uur. Texel is een echt schapeneiland, er zijn zelfs meer schapen dan inwoners. Ontdek in het schapenmuseum achter kaasboerderij Wezenspyk de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven.

Fantasievolle animaties bij Ecomare

9:30 uur. Neem de tijd om te genieten van de fantasievolle animatiefilms in de tentoonstelling 'De Kraak' bij Ecomare. Zet een koptelefoon op en laat je meevoeren met de verhalen over de zee!

Vragen gerelateerd aan natuur op Texel?

10:00 uur. Kom langs in Natuurcentrum De Marel. Deel jouw ervaringen, laat jouw vondsten uit de natuur zien en stel jouw natuur-gerelateerde vragen.

Huifkartocht Slufter

10:00 uur. De Jan Plezier vertrekt vanaf de Nikadel in De Koog voor een huifkartocht door duinen, de Nederlanden en de Muy naar het strand van de Slufter met. Ma. t/m za. om 10:00 en 14:00 uur. Reserveren T: 06-20097793.

Beklim de vuurtoren

10:00 uur. De vuurtoren, op de noordpunt van het eiland, is open van 10-17 uur. Koop een ticket met tijdslot op vuurtorentexel.nl en geniet van het uitzicht over Texel, de wadden en de Noordzee.

Inloopspreekuur Texels Welzijn

10:00 uur. Texels Welzijn houdt een spreekuur dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

TESO-paviljoen geopend op Flora

10:00 uur. Bezoek het unieke TESO-paviljoen bij juttersmuseum Flora, maak een geschiedenisreis, luister naar verhalen, bekijk films, stap in de spannende beleving en beklim het stuurhuis: Welkom aan boord!

Spectaculaire duikvondsten bij Kaap Skil

10:00 uur. In het 17e-eeuwse Palmhoutwrak zijn honderden exclusieve voorwerpen gevonden. Een selectie ervan, met o.a. twee zijden jurken, is te zien bij Museum Kaap Skil in Oudeschild.

Inloopspreekuur Texels Welzijn

10:00 uur. Texels Welzijn houdt spreekuur dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn. Voor vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

Schapenboerderij Texel

10:00 uur. Kom je lammetjes knuffelen? Wij hebben 25 verschillende schapenrassen en vele boerderijdieren. Demo schapendrijven is om 11.00 en 14.00. Ook is er een leuke speeltuin! www.schapenboerderijtexel.nl.

10:00 uur. Workshop kaas maken bij de boerin. Tijdens een ruim 3 uur durende workshop maak je een eigen kaasje van ongeveer 450 gram van de verse koemelk. Minimaal 4 maximaal 12 deelnemers incl. koffie en koek