Kees Posthumus vertelt over Pasen in fragmenten

Verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek spelen op zaterdag 1 april om 16.00 uur ‘Pasen in fragmenten’ in de Burghtkerk te Den Burg. De voorstelling, georganiseerd door de drie protestantse gemeenten op Texel, bestaat uit zes indringende verhalen en liedjes waarin verschillende hoofdpersonen hun versie van het verhaal van Pasen vertellen.

Als door ooggetuigen wordt verteld hoe duizenden mensen aten van vijf broden en twee vissen, nadat alle friet en shoarma was uitverkocht. Het eigenwijze ezeltje waarop Jezus Jeruzalem binnenrijdt, vertelt hoe het was de redder van de wereld op zijn rug te dragen. Een lied gaat over het laatste avondmaal. Moeder Maria vertelt over de droevigste dag van haar leven, de dag waarop haar zoon stierf. De Emmaüsgangers vertellen hoe ondanks al het verdriet en pijn het verhaal van Jezus toch doorgaat.

Ernst en humor

Zo ontstaat een afwisselende voorstelling, waarin humor en ernst elkaar afwisselen. De muzikale begeleiding komt voort uit Perzische instrument, zoals de tar, de oed en de setar. De entree is gratis, maar na afloop wordt de bezoekers een vrijwillige bijdrage in de kosten gevraagd.