Alzheimercafé Texel: als opname in zicht komt

Max Nuijens, casemanager van Geriant, komt op dinsdag 28 maart in het Alzheimercafé Texel praten over de opname van een naaste in een verpleeghuis. De bijeenkomst is om 19.30 uur in De Buureton aan de Beatrixlaan in Den Burg. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

'Als opname in zicht komt', is de titel van het betoog. "Het is een van de moeilijkste beslissingen, waar je soms al maanden over loopt te piekeren. Het is pijnlijk om er als eerste over te moeten beginnen. Het kan je het gevoel geven dat je faalt en je voelt je waarschijnlijk machteloos. Daarom schuif je het besluit zo lang mogelijk voor je uit", zo schetst hij het dilemma.

Procesbegeleiding

Max Nuijens bespreekt de praktische aspecten en de emoties die hieraan zijn gekoppeld. Geriant is een instelling die op vernieuwende wijze vorm en inhoud geeft aan de hulpverlening bij dementie. De hulp is zowel gericht op de thuiswonende mensen met dementie als op hun naasten. Geriant begeleidt het hele proces, van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.