Straatwerk Postweg over wegens oneffenheden

In Zuid-Eierland is de Postweg tussen de kruisingen van de Muyweg en de Slufterweg afgesloten voor herstraatwerk. De klinkerbestrating, waarover toch al veel is te doen in het dorp vanwege de geluidsoverlast die door aanwonenden wordt ervaren, moet op dat traject opnieuw worden gelegd.

Het bedoelde deel van de Postweg is een jaar geleden bestraat als onderdeel van de herinrichting van deze belangrijke verkeersader. Maar het wegdek is niet vlak genoeg gebleken. Wind en regen deden zich nogal eens gelden tijdens het aanbrengen van de klinkers en daardoor is ongelijkheid in het wegdek ontstaan. Bij een kwaliteitscontrole door medewerkers van de gemeente kwam dit ongemak aan het licht.

Hopelijk voor Pasen klaar

De herbestrating is maandag begonnen en alles wordt op alles gezet om het werk voor het Paasweekeinde – op 7 april is het Goede Vrijdag – af te ronden. De Paasdagen zijn nu eenmaal altijd erg druk op het eiland en dan is er veel verkeer naar de parken bij De Cocksdorp. Er wordt van uitgegaan dat dit ook werkelijk lukt, maar daarbij spelen weersomstandigheden - oorzaak van het probleem dat nu wordt aangepakt - natuurlijk opnieuw een belangrijke rol. Gemotoriseerd verkeer naar het noorden toe wordt tot dan omgeleid via de Muyweg en de Hoofdweg.

Meer informatie over de wegwerkzaamheden aan de Postweg is te vinden op de website www.opwegnaarnoord.nl.