Quiz over Texels dialect
bij jaarvergadering HVT

Historische Vereniging Texel houdt op zaterdag 1 april jaarvergadering, voor de zevenendertigste keer in haar geschiedenis. In het bestuur zijn André Eelman en Ina Schrama aftredend en herkiesbaar.

Na afhandeling van de huishoudelijke zaken en de bespreking van de huisvesting van de vereniging, zal er Texels dialect worden gesproken. Daartoe wordt het podium gegund aan Gerard Kuip en Ina Schrama. Zij vertellen 'op sien Tessels' hoe zij in het Texels les hebben gegeven aan leerlingen van OSG de Hogeberg en geven daarvan ook een demonstratie. Daarna is het tijd voor een quiz over in onbruik geraakte Texelse woorden onder het motto "Weete we 't ollegaar nag?"

Beperkt aantal plaatsen

De vergadering is om 14.00 uur in de Buureton te Den Burg. Met het oog op het beschikbare aantal stoelen is het voor belangstellenden verstandig hun komst van tevoren aan te melden. Dat kan tot donderdag 30 maart per e-mail aan historischeverenigintexel@kpnmail.nl. Langs die weg kunnen leden, die niet naar de vergadering komen, ook vragen stellen aan het bestuur.