Poornima de Waal (links) en Olivia Groeskamp tonen de QR-code
Poornima de Waal (links) en Olivia Groeskamp tonen de QR-code Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Vastenactie Jozefschool dit jaar tegen kinderkanker

Algemeen

De Jozefschool in Den Burg houdt ieder jaar in de vastentijd een actie voor een goed doel. Dit jaar is dat de stichting Kinderen Kankervrij, beter bekend als KiKa. “Een van de kinderen op onze school heeft die ziekte opgelopen. We willen graag dat hij beter wordt en dat de ziekte weggaat”, vertellen Olivia Groeskamp en Poornima de Waal, twee leerlingen uit groep 6-7.

De hele school is ervoor in touw. Leerlingen gingen de deuren langs om te collecteren, flessen in te zamelen voor statiegeld, klusjes te doen en zelfgebakken cupcakes te verkopen. Dat heeft al een aardig bedrag opgeleverd, maar aanstaande vrijdag kan daar heel wat bijkomen.

QR-code

Dan gaan alle leerlingen de atletiekbaan op voor een sponsorloop. De kinderen kunnen zich laten sponsoren voor een vast bedrag of voor een bedrag per ronde. Poornima en Olivia, allebei tien jaar oud, hebben iets bedacht om de hele Texelse bevolking bij de actie te betrekken: een QR-code in de Texelse Courant en in Texel dit Weekend. “Dan kunnen niet alleen de ouders van de leerlingen geld storten, maar ook alle andere Texelaars”, leggen ze uit. Ze hebben er al wat positieve reacties op gekregen. “Het is voor ons ook leuk om te doen, maar het belangrijkste is dat de leerling op onze school beter wordt.”

De vastenactie van de Jozefschool loopt nog tot 31 maart. De QR-code van de actie vindt u hierbij.

Afbeelding