De leerlingen zitten klaar voor de pannenkoeken
De leerlingen zitten klaar voor de pannenkoeken Foto: OBS De Bruinvis

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Leerlingen Bruinvis smullen van pannenkoeken

Algemeen

Op de openbare basisschool De Bruinvis in Oudeschild was het vrijdag rond het middaguur smullen geblazen. Het was niet aan de aandacht van de schoolleiding ontsnapt, dat het op vrijdag 17 maart Nationale Pannenkoekendag was.

Het werd een leuke dag voor de leerlingen, die om 12.00 uur in de hal van de school aan tafel gingen. De pannenkoeken smaakten prima en er werd ook nog een verhaal bij verteld, dat ging over een pannenkoek die na het opdienen van het bord sprong en ervandoor ging.

Jaarlijkse manifestatie

In heel Nederland deden 1510 basisscholen mee aan deze jaarlijkse manifestatie, tezamen goed voor 75.000 leerlingen. De dag wordt gesponsord door Tefal en Koopmans, fabrikanten van respectievelijk van koekenpannen en van pannenkoekenmix. Zij zorgen voor startpakketten, waarmee de scholen aan de slag kunnen. Zo komt de oer-Hollandse pannenkoek ook tussen de oren bij de generatie van de toekomst. Dat gaat vaak ook nog gepaard met allerlei activiteiten in de omgeving van de scholen. De Nationale Pannenkoekendag wordt sinds 2007 gehouden.