Je kunt hem tegenkomen: de ijsvogel
Je kunt hem tegenkomen: de ijsvogel Foto: Pexels/Pixabay

Gratis workshop natuurfotografie voor jongeren

Natuur

Speciaal voor de Texelse jongeren geeft Stichting Kidzklix gratis workshops natuurfotografie. Deze worden gegeven op zaterdag 8 april, zondag 9 april, zaterdag 13 mei en zondag 14 mei. Deze workshops worden mogelijk gemaakt door de gemeente Texel. De workshop vindt plaats in en rondom het natuurcentrum de Marel op Texel. De lunch is bij de workshop inbegrepen.

De jongeren gaan met een professionele natuurfotograaf de natuur in. Ze krijgen allemaal een camera (Nikon S33) te leen. Het doel is mooie natuurvondsten te fotograferen. Bij alles wat ze vinden wordt leerzame informatie gegeven. De fototechniek is bijzaak, maar de jongeren wordt wel uitgelegd hoe je een scherpe foto moet maken. De beleving van de natuur en de dieren staat voorop. De mooiste foto’s worden gepresenteerd. De jongeren kunnen daaruit de winnaar kiezen en die ontvangt dan een prijs.

Eilandse Aanpak

Deze activiteit maakt deel uit van de Eilandse Aanpak, om voor jongeren zinvolle manieren van vrijetijdsbesteding mogelijk te maken. Gebleken is dat de Texelse jeugd meer ongezond gedrag vertoont dan gemiddeld in Nederland. In samenwerking met maatschappelijke organisaties en betrokken ouders de wil de gemeente ervoor zorgen dat ze hier gezond en met een positieve instelling opgroeien.

Belangstellenden kunnen zich opgeven op de website www.acttexel.nl.