Teamwork


Vol verwachting klopt mijn hartje. Ik mag meedenken over het profiel van de nieuwe burgemeesteres! Knip de vragenlijst op de pagina hiernaast uit en vul ‘m in. Zo kopt de krant. Hoe simpel kan het zijn. Vergeet het maar. Op die bewuste ‘pagina hiernaast’ staat een grote advertentie waarin Duitse gasten worden opgeroepen een digitaal ticket te kopen oder pro Stunde über Ihren Parkanbieter zu zahlen. Met daarnaast een column van een medewerker van Ab de Wijn. Een stille hint?

Maar gelukkig kan het ook via www.mijnburgemeestertexel.nl. Want wie heeft er tegenwoordig nog een schaar? Vergis je niet. Gebleken is dat bijna vier miljoen Nederlanders moeilijkheden ondervinden met de digitale snelweg. Vier miljoen. Op de kop af het aantal overnachtingen op Texel van toeristen. Dat zouden dus allemaal wel eens digibeten kunnen zijn! Ik verwacht zomaar dat binnenkort strijd gaat ontstaan tussen die digibeten en digifielen. Net als tussen inwoners en toeristen. Wellicht dit weekend al. Let maar op. 

Voor zover je gelooft in spoken: het enige addertje onder het gras in de enquête is dat gevraagd wordt naar je postcode. Welnu, die van het gemeentehuis op de Emmalaan is 1791 AT. Vul dat maar in. Wel zonder spatie: 1791AT. Aan het eind van de vragenlijst zitten nog twee open vragen. ‘Wat zie je als je denkt aan de nieuwe burgemeester?’ Dat is de ene. Nou ja, daar kan ik pas over oordelen als ik de tweede vraag heb beantwoord. Want vervolgens mag je met haar nog je favoriete plek delen. Nooit doen natuurlijk. Stel je voor! Dan lig je daar op het naaktstrand bij paal 9… Nou ja, het ligt eraan wie volgens Zijne Majesteit de uitverkorene wordt ons eiland te vertegenwoordigen. Dus wellicht zo gek nog niet.

Het leuke van die digitale versie is wel dat gelijk wordt vertaald wie de ideale persoon is voor Texel. Die van mij moet Engels spreken want wat eruit springt is: ‘Teamwork makes the dream work.’ Ik ben op zoek naar een bruggenbouwer. Nou, als er iets is wat we NIET willen, dan is het wel een brug! Maar verder spreekt de profielschets me wel aan. Veel aandacht voor de omgeving. De burgers moeten betrokken worden. Contact met anderen levert energie op. Het is belangrijk om de leefwereld van de bewoners te kennen. Enzovoort. Er staan ons prachtige tijden te wachten. Als u tenminste de vragenlijst net zo invult als Annie. En dat vóór aanstaande maandag. 

Ik heb verder nog de suggestie gedaan dat het wel handig is als de meesteres door één deur kan met de gemeentesecretaris. Die zoeken we namelijk ook. En tot slot is de nieuwkomer ‘geknipt’ voor haar job als zij creatief is. Met een schaar bijvoorbeeld.