Vervanging van openbare
verlichting gaat beginnen

In opdracht van de gemeente wordt in de komende week de vervanging van de openbare verlichting op het eiland in gang gezet. Oudeschild geniet de eer van de primeur. De werkzaamheden beginnen maandag en zullen daar naar verwachting duren tot 14 april.

Vroegtijdige aantasting van de coating op de armaturen van de lantaarnpalen veroorzaakt corrosie en daardoor uitval van de openbare verlichting. Ook zijn er gebreken aan de constructie van de armaturen en de glasplaten. Daarom worden uiteindelijk alle armaturen op Texel vervangen.

2700 platte armaturen

In totaal zijn het 2700 platte armaturen, die in de woonwijken en langs de doorgaande wegen staan. Andere typen lantaarnpalen, zoals die in de oude dorpskernen en op de haven in Oudeschild staan, vertonen geen gebreken.

Planning overige dorpen

Er is nog geen planning voor de overige dorpen, maar er wordt naar gestreefd alle 2700 aangetaste armaturen nog dit jaar te vervangen. Wie heeft ontdekt dat ergens een straatlantaarn stuk is, kan dit melden aan 'Moon' op de website www.storing.moononline.nl/gemeentetexel.