Beleef de zorg en maak kennis met Omring

Zorgorganisatie Omring heeft voor aanstaande dinsdag 'Beleef de zorg' georganiseerd in het zorgcentrum Gollards. Dit interactieve event is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met het werken in de zorg, al dan niet voor ouderen. Zowel scholieren als mensen die een carrièreswitch overwegen zijn welkom.

Er wordt van alles verteld over de mogelijkheden van werken en leren, die bij Omring worden geboden. Speciale aandacht is er voor de diverse leerroutes van de Texelse Zorgopleiding, die helemaal op Texel kan worden gevolgd. Dit jaar begint bijvoorbeeld Leerhuis Texel, waarbij leerlingen starten met een zorgopleiding en vervolgens binnen een jaar overstappen naar werken en leren bij Omring.

Kijkje achter de schermen

Daarnaast wordt een kijkje achter de schermen van het zorgcentrum Gollards geboden. Ook kunnen de bezoekers hun kennis van de zorg laten testen en met een 'virtual reality'-bril meelopen met de zorg. Wie alle onderdelen van het programma heeft gedaan, ontvangt bovendien een goedgevulde goodiebag. Er is alle ruimte voor het stellen van vragen over werken in de zorg, het werken en leren bij Omring op Texel en de mogelijkheden voor zijinstromers, die hun loopbaan een andere wending willen geven.

Het ‘Beleef de zorg'-event wordt gehouden op dinsdag 21 maart van 16.00 tot 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig, iedereen die belangstelling heeft mag gewoon langskomen. Meer informatie is te vinden op www.werkenbijomring.nl.