Het terrein Marsweg-Zuid, aan de zuidkant van de Jan Ayesloot
Het terrein Marsweg-Zuid, aan de zuidkant van de Jan Ayesloot Foto: Henk Cornelissen

Plan voor flexwoningen Marsweg-Zuid ter inzage

Algemeen

Het college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerp van het uitwerkingsplan ‘Den Burg-Marsweg Zuid’ ter inzage gelegd. Op 14 december heeft de raad de stedenbouwkundige schets en de grondexploitatie vastgesteld. De terinzagelegging is de volgende stap in de voorbereiding.

Het planontwerp moet leiden tot de bouw van 120 flexwoningen voor een periode van jaar in het sociale en middel-dure huursegment. Het uitwerkingsplan ligt tot en met 24 april ter inzage. Gedurende deze zes weken kunnen er zienswijzen worden ingediend.

Senioren, starters en gezinnen

Na het raadsbesluit van 14 december heeft de gemeente samen met Rabo Smart Builds en wooncorporatie Woontij het woningbouwproject verder uitgewerkt. Op papier staat nu een mengeling van seniorenbungalows, starterswoningen en eengezinswoningen; zeventig vallen in de categorie ‘middel-dure huur’, vijftig onder sociale huur.

Inloopbijeenkomst op 4 april

In het voortraject is met een aantal omwonenden gesproken en een inloopbijeenkomst voor geïnteresseerden gehouden. Wat daarbij is ingebracht heeft geleid tot enkele wijzigingen. Zo is de situering van een aantal nieuwe woningen nabij Middelton en de tussenliggende waterpartij aangepast. Op 4 april wordt opnieuw een inloopbijeenkomst gehouden, waar geïnteresseerden en belanghebbenden worden geïnformeerd over de volgende stappen.