Werkgroep Ouderkracht wil denktank oprichten

De werkgroep Ouderkracht van Texelgezinnen houdt op maandag 20 maart een bijeenkomst voor ouders van jongeren. Deze wordt om 19.30 uur gehouden in het jongerencentrum Time Out in Den Burg. Het is de bedoeling hier een denktank voor ouders op te richten.

Sociale media, alcohol, groepsdruk, slapen, eetgedrag, roken… Het zijn allemaal uitdagingen die ouders tegenkomen bij het opvoeden van hun kinderen. In deze denktank wordt gesproken over kwesties tussen ouders en kinderen in de puberteit of in de loop daarnaartoe. In de gesprekken kunnen door de deelnemers ideeën, tips, wensen en behoeften worden gedeeld en op een rijtje worden gezet. Alle ouders met kinderen in de leeftijd van de basisschoolgroep 7 en ouder zijn hier van harte welkom.

Eilandse Aanpak

De werkgroep ouderkracht is onderdeel van de Eilandse Aanpak, naar het IJslands Model. In dat land gebruikte de jeugd naar verhouding veel alcohol en drugs. Samen met ouders werd een preventiemodel ontwikkeld, om jongeren een goed gevoel te geven en meer kansen te bieden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Cintha Stiekema per E: cintha@texelgezinnen.nl.