Sporttalent mag aangemeld bij Dorian Foundation

Ook in 2023 ondersteunt de Dorian Foundation weer Texelse sporttalenten. Zo maken onder andere de windsurfers van het Waddenteam en amazone Britt Kikkert ook dit jaar deel uit van de Dorian Foundation. Maar er is ook ruimte voor de ondersteuning van nieuw Texels sporttalent. Tot 18 maart kunnen zij zich online aanmelden om in aanmerking te komen voor steun van de Dorian Foundation.

De Dorian Foundation, van tweevoudig olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe, steunt talentvolle Texelse sporters met kennis, begeleiding en geld. De stichting is begonnen als cadeau van de gemeente aan de Texelaar voor het behalen van zijn olympische gouden medaille in 2012. De gemeente deed toen een eenmalige financiële bijdrage. De Foundation wordt nu financieel ondersteund door partners van Dorian en een groep voornamelijk Texelse bedrijven. 

Voor het laatste stapje naar de top

“Talent, drive en ambitie zijn helaas niet altijd voldoende om de top te halen in de sport", weet Dorian. "De plek waar je woont en de financiële middelen die er zijn worden steeds belangrijker, zeker internationaal. Dat zou niet zo moeten zijn, maar het is helaas wel zo. Met de Foundation ondersteunen we Texelse sporttalenten zodat zij het laatste stapje naar de top kunnen zetten. Daar kunnen we dankzij onze partners in 2023 mee doorgaan en we hebben in ons team ook ruimte voor een aantal nieuwe, liefst jonge, talentvolle sporters. Dus woon je op Texel, doe je mee aan een Nederlands kampioenschap en heb je de ambitie en capaciteiten om ook internationaal door te breken? Meld je aan, onderbouw je plannen en dan bekijken we graag of en hoe we jou verder kunnen helpen.”

Aanmelden tot en met 18 maart

Texelse sporters kunnen zich tot en met zaterdag 18 maart online aanmelden. Download online het inschrijfformulier, vul het in en stuur het terug naar de Dorian Foundation. Het bestuur van de Dorian Foundation beoordeelt vervolgens of er voldoende potentie is om tot ondersteuning over te gaan en hoe deze ondersteuning eruit ziet.