Ingespannen blikken van team BSC Lunette, aan tafel bij Vincent van der Velde (Foto: Jeroen van Hattum)
Ingespannen blikken van team BSC Lunette, aan tafel bij Vincent van der Velde (Foto: Jeroen van Hattum) Foto:

Teamkwis Texel houdt velen op het eiland bezig

Dertig teams waren, verspreid over het eiland, zaterdagavond bezig met Teamkwis Texel, georganiseerd door de Lionsclub. Voor het beantwoorden van de vragen en het vervullen van opdrachten moesten ze om zes uur een quizboek ophalen bij Garage Rentenaar in Den Burg. Daarna gingen ze – met elk ongeveer tien personen – aan de slag om voor het einde van de avond het boek door te werken.

Het quizboek, waarin een grote diversiteit aan vragen en opdrachten was opgenomen, was opgesteld onder aanvoering van Bart de Vries. Er waren algemene vragen bij, maar ook veel vragen en opdrachten die iets met Texel te maken hadden. Alle hulpmiddelen waren toegestaan, dus er werd menigmaal gebeld dan wel geappt met derden om antwoorden op vragen te vinden. Met opengeklapte laptops en wat lekkers op tafel, telefoons in de hand en vooral het nodige overleg werd al gauw druk in de huiskamers en andere lokalen, waar de teams bij elkaar zaten. Ploegen werden hier en daar opgesplitst om in kleinere groepjes delen van het honderd pagina’s dikke quizboek tot zich te nemen. Ook trokken groepsleden zich terug in een ander vertrek om even rustig met een raadgever te kunnen bellen.

Opbrengst voor goede doelen

De Teamkwis werd voor de tweede keer gehouden. De Lionsclub heeft deze op touw gezet om geld voor goede doelen op te halen. De komende weken kijken de Lions de antwoorden na. Op zaterdag 18 maart wordt de uitslag bekendgemaakt. Het inschrijfgeld voor de Teamkwis en de opbrengsten van de sponsoring is voor goede doelen. De nummers één, twee en drie en de nummer laatst bepalen waar een deel van de opbrengsten naartoe gaat.