Vogelinformatiecentrum – Privé-excursie

Het Vogelinformatiecentrum organiseert maatwerk privé-excursies, waarbij u met een gids de vogels op ons eiland opzoekt. U krijgt een goede verrekijker mee. Opgeven en info kan via T: (0222) 316249, www.vogelexcursiestexel.nl, of in het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42, De Cocksdorp.


Birding Texel – Excursies ‘Vogels kijken op Texel’

Jos van den Berg (BirdingTexel) laat u kennis maken met de unieke vogelwereld op Texel. Onderscheidende excursies door kleine groepsgrootte en ervaren excursieleider. Voor beginners en gevorderden. Met gratis gebruik van een verrekijker. Ook privé en vogelfotografie-excursies. Reserveren en meer info op www.birdingtexel.com of bel T: 06-22494483.


Excursies Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert meerdere excursies. Krijg exclusieve toegang tot de Schorren, loop met de boswachter door de eendenkooi of ontdek de Watermonsters in Waalenburg. Meer weten? Kom naar Natuurcentrum De Marel. Kijk voor het aanbod en aanmelden op www.nm.nl.


Natuur Goed – Eetbare natuurtuin

Kruiden uit onze eigen natuur die eetbaar zijn, bessen, noten en meer. In Oosterend aan de Koningsweg 4 vind je het bij Natuur Goed. De tuin is open voor bezoek, om zelf een lunch uit de natuur te maken. Kijk voor de proeverij of theeworkshop op de website. Individuele aanmelding of groepen 8-24 personen. www.natuurgoed.org voor info en aanmelden.


Workshop kaasmaken bij de boerin

Met uitleg van de boerin maak je tijdens een 3 uur durend programma op ambachtelijke wijze jouw eigen kaas. Aansluitend is er een rondleiding over de boerderij. Kosten: €35,- per persoon. www.kaasmakenbijdeboerin.nl. T: 06-29143889. Westerweg 88, Den Hoorn.


Vrijdag 3 maart

Lammetjeswandeling op de Hoge Berg

10:30 uur. Kom het voorjaar opsnuiven en lammetjes kijken bij De Waddel. Je krijgt een route, info en lekkers van de boerderij mee. Speurtocht voor kinderen met kleine verrassing. www.dewaddel.nl/activiteiten.


Klaverjassen in Oudeschild

20:00 uur. Tijdens het klaverjasseizoen van 'De Doormars' zijn klaverjassers welkom in dorpshuis ’t Skiltje in Oudeschild. Meer info: Martin Visser (0222-313724) of Reina Tuitman (06-46612916).

Zaterdag 4 maart

Winterwandeling in Waalenburg

13:00 uur. Wandelexcursie in natuurgebied Waalenburg van 13.00-15.00 uur. Prijs: Deelnemer € 20,-. Informatie: Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42, De Cocksdorp. T: (0222) 316249 en informatiebalie De Marel.


Wantij Trio in Proeflokaal De Zwaan

15:00 -17:30 uur: In Proeflokaal De Zwaan in Den Burg is een optreden van het Wantij Trio. Wieringers Joost Keijzer (zang, toetsen), Siem Buis (zang, gitaar) en Henk Cornelissen (zang, gitaar, percussie, mondharmonica) spelen covers uit de jaren ’60 en ’70. Toegang gratis.

Zondag 5 maart

Concert Doopsgezindekerk

14:30 uur. Yang Yang Cai is een van de grootste talenten van de jongste generatie pianisten. Dat laat ze horen in een gewaagd programma vol intimiteit en ‘liefde voor de piano’. Kaartverkoop www.ihms.nl.

Maandag 6 maart

Lammetjeswandeling op de Hoge Berg

10:30 uur. Kom het voorjaar opsnuiven en lammetjes kijken bij De Waddel. Je krijgt een route, info en lekkers van de boerderij mee. Speurtocht voor kinderen met kleine verrassing. www.dewaddel.nl/activiteiten.

Donderdag 9 maart

Winterwandeling in Waalenburg

13:00 uur. Wandelexcursie in natuurgebied Waalenburg van 13.00-15.00 uur. Prijs: Deelnemer € 20,-. Informatie: Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42, De Cocksdorp. T: (0222) 316 249 en informatiebalie De Marel.


Klaverjassen Buureton

13:30 uur. Klaverjassen in De Buureton tot 17:00 uur. Er wordt gespeeld met een “losse maat”. Alle leeftijden zijn welkom, inschrijven voor 13.20 uur. Kosten € 2.-


Sterrenkijkavond bij Ecomare

19:45 uur. In het observatorium van Volkssterrenwacht De Jager, naast de ingang van Ecomare, kunt u door een telescoop naar de sterren kijken. De sterrenkundigen leggen u graag uit wat u ziet. Bij bewolkt weer gaat het niet door. Gratis vanwege de Nacht v/d Nacht. Meer informatie en aanmelden op www.oriontexel.nl.