Tot en met 7 mei zijn ruim zestig van originele werken van Hans Post te zien in De Marel
Tot en met 7 mei zijn ruim zestig van originele werken van Hans Post te zien in De Marel

Dit artikel is geschreven door
Pepijn Dros

Pepijn Dros is redacteur van onder meer Texel dit Weekend en de Vakantiekrant.

Hans Post exposeert in Natuurcentrum De Marel

Algemeen

Hans Post is een bekend schrijver van kinderboeken en illustrator. Tot en met zondag 7 mei exposeert hij in Natuurcentrum De Marel in Waalenburg.

‘Puffie’ is de titel van zijn laatst verschenen boek. Het is door Post niet alleen geschreven maar ook geïllustreerd. In zijn werk is vaak een hoofdrol weggelegd voor de natuur en voor vogels in het bijzonder. Kenmerkend voor het werk van Post is dat hij vaak werkt met kleurpotloden, wat resulteert in kleurrijke en levensechte illustraties.

Zestig originele werken 

Tot en met zondag 7 mei zijn ruim zestig van zijn originele werken te zien en te koop in Natuurcentrum De Marel. De expositie sluit naadloos aan bij de vele opgezette vogels, die er te zien zijn, en bij de vele vormen van natuurinformatie waarvoor je in het Natuurcentrum De Marel terecht kunt. Een bezoek aan het natuurcentrum is in het voorjaar leuk te combineren met een wandeling door het natuurgebied Waalenburg, dat wordt beheerd door Natuurmonumenten. Vanuit het natuurcentrum zijn verschillende wandelingen mogelijk. In het natuurcentrum zelf kun je na afloop ook terecht voor een kop koffie of thee met wat lekkers.

Tekenworkshop 

Als kers op de taart geeft Post op zondag 7 mei, de laatste dag van de tentoonstelling, een tekenworkshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Die dag signeert hij ook zijn laatste boek ‘Puffie’. Dit leuke kinderboek staat boordevol prachtige tekeningen van de papegaaiduiker. Dit boek is uiteraard ook nu al te koop in Natuurcentrum De Marel.

Gratis te bezoeken

Deze expositie wordt georganiseerd door het Vogelinformatiecentrum Texel en is gratis te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur en op zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Je vindt Natuurcentrum De Marel in het natuurgebied Waalenburg. Het adres is Nieuwlanderweg 38, De Waal.