Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman/archief Texelse Courant

Lammetjesradar toont je live waar de lammetjes zijn

Algemeen

VVV Texel heeft zojuist in samenwerking met Texelse schapenboeren de allereerste locaties met lammetjes toegevoegd op de Lammetjesradar. Dit betekent dat vanaf nu de eerste lammetjes op Texel in de wei lopen.

Sinds de lancering van deze website in 2019, luidt dit moment op het eiland de start van het voorjaar in. Tussen nu en half april worden er maar liefst 22.000 lammetjes geboren. Texel is een waar lammetjeswalhalla en dat maakt het eiland tot de ideale plek om het voorjaar te beleven.

Van de ene naar de andere wei

Texelse schapenboeren staan in nauw contact met de VVV om ervoor te zorgen dat de plekken waar lammetjes te zien zijn goed zijn vermeld. Schapen worden namelijk regelmatig verweid. Dan deelt de boer de nieuwe locatie van de lammetjes, zodat deze weer kan worden bijgewerkt op de Lammetjesradar. De leukste lammetjesfoto’s worden ook gedeeld op het Instagramaccount @lammetjesradar. Zelf lammetjes gespot en mooie foto’s gemaakt? De VVV houdt een fotowedstrijd waarin mooie prijzen zijn te winnen. De radar is tot eind mei beschikbaar.

Vernieuwde lammetjesfietsroute

De lammetjesfietsroute is vernieuwd. Deze 35 kilometer lange fietsroute gaat langs de meest schapenrijke gebieden van het eiland. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een routeboekje vol interessante informatie over de schapen op Texel. Vanaf half maart is de nieuwe route verkrijgbaar in de winkel van VVV Texel.