Afbeelding
Foto: Wiki Images/Pixabay

Kijken naar de sterren met een telescoop bij De Jager

Algemeen

Door Volkssterrenwacht De Jager worden op gezette tijden kijkavonden georganiseerd. Dat gebeurt steeds op donderdag, te beginnen deze week.

Met behulp van een telescoop wordt getracht de maan, meteoren, sterrenstelsels, sterhopen en sterrennevels in het gezichtsveld te krijgen, alsook planeten als Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en wellicht zelfs Uranus.

Als het donker wordt

De aanvangstijden hangen voornamelijk af van het invallen der duisternis. Vanavond en op 9 maart kan naar de hemel worden gekeken vanaf 19.45 uur, op donderdag 16 maart vanaf 20.00 uur, op donderdag 23 maart vanaf 20.15 uur, op donderdag 30 maart vanaf 21.15 uur en op donderdag 13 april vanaf 21.00 uur. Dat laatste is dan weer vroeger dan de week ervoor, vanwege de stand van Mercurius.

De kijkavonden worden gehouden in de Sterrenzaal van Ecomare en gaan niet door als het geen helder weer is. De toegang kost twee euro, maar is gratis voor donateurs en voor leerlingen van de OSG. Wie hieraan wil deelnemen kan zich opgeven op de website www.oriontexel.nl.