Lezing over toekomst van de wadden

NIOZ-onderzoeker prof.dr.ir. Katja Philippart deelt op dinsdag 7 februari haar ideeën en inzichten over de toekomst van het waddengebied in een lezing bij Ecomare. Katja is marien ecoloog. Welke effecten verwacht zij van de klimaatverandering?

De lezing wordt gegeven in het restaurant van Ecomare, begint om 20.00 uur en de toegang kost vijf euro, inclusief een kopje koffie of thee. Dat staat om 19.45 uur. Dan gaat de deur open. Aanmelden van tevoren is niet nodig.

Voedselweb

Katja onderzoekt hoe de ‘basis van het voedselweb’, algen en schelpdieren, reageert op de huidige en toekomstige veranderingen in het milieu. En ze vertelt wat dit betekent voor de diersoorten die ervan leven op basis van een recent overzicht dat ze samen met Nederlandse, Duitse en Deense collega’s heeft opgesteld.

Vogels en klimaatverandering

De derde lezing van deze cyclus over de toekomst van het waddengebied is op 21 februari. Dan vertelt prof.dr. Jan van Gils, ecoloog en vogelonderzoeker bij het NIOZ, over de effecten van klimaatverandering op wadvogels.