Afbeelding
Foto:

Gelijke kansen voor ieder kind, zegt Coöperatiekring Noord-Holland Noord

Ieder kind verdient een kans om zich optimaal te kunnen ontwikkelen, ongeacht achtergrond, thuissituatie of financiën. Dat is de gedachte achter de onlangs opgerichte Coöperatiekring Noord-Holland Noord. De Rabobank helpt de stichting, die overigens onafhankelijk is en zelfstandig opereert, op weg.

De stichting wil als ‘geefkring’ met concrete projecten bijdragen aan een kansrijke toekomst voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 2 tot 23 jaar. De geefkring bestaat uit een netwerk van betrokken inwoners uit de regio. De deelnemers dragen een steentje bij met hun vermogen, kennis en netwerk. Ze kiezen het project dat ze willen ondersteunen en worden betrokken bij de impact van hun donatie. Iedereen kan deelnemen aan de Coöperatiekring.

Leefwereld versterken

Kansenongelijkheid is vaak onzichtbaar en toch overal aanwezig. De regio Noord-Holland Noord vormt daarop geen uitzondering. Veel inwoners zijn bezorgd over de toename van deze ongelijkheid, zo ook klanten en leden van Rabobank. Zij namen het initiatief tot de oprichting. Met het ondersteunen van regionale projecten wil de stichting de gezamenlijke leefwereld versterken en het schenken aan een goed doel, waarmee kinderen worden ondersteund, eenvoudiger, effectiever en leuker maken. Deelnemers ondersteunen een project met een financiële bijdrage van minimaal duizend euro. Van de goede doelen worden de resultaten met de kring gedeeld, waardoor de ondersteuning tastbaar wordt.

Verbindingen leggen

De Rabobank, zelf ook een coöperatie, zet voor de nieuwe organisatie zijn kennis en netwerk in en wijst klanten en leden op dit initiatief. Nederland telt nu zes coöperatiekringen. Uit de andere vijf zijn al indrukwekkende projecten voortgekomen, zoals een studiezaal waar kwetsbare jongeren in alle rust kunnen studeren, onder begeleiding van een coach. “Het kleiner maken van de kloof tussen kansarm en kansrijk, dat is precies waar de Coöperatiekring om draait,” zegt bestuurslid Reda Belkadi van de Coöperatiekring Noord-Holland Noord. “Het moet niet uitmaken waar je wieg staat, ieder kind verdient gelijke kansen.”

Geïnteresseerde klanten en leden van Rabobank kunnen voor dit initiatief contact opnemen met hun accountmanager. Zie ook de website www.cooperatiekring.nl/nhn. Op de foto het bestuur van de nieuwe organisatie; v.l.n.r. achter Robert Verkaik, Reda Belkadi, Judith Stuijt en Agnes Bak; vooraan Lizzy van der Kooij en Henk Jan de Boer. (Foto: Bas Losekoot)