Texelexcursies

Via Texel Excursies vind je de leukste excursies op Texel. Over de natuur, cultuur, het boerenland, de dorpen en de geschiedenis van het eiland. Kijk voor het gehele aanbod en om te boeken op www.texelexcursies.nl.


Vogelinformatiecentrum – Privé-excursie

Het Vogelinformatiecentrum organiseert maatwerk privé-excursies, waarbij u met een gids de vogels op ons eiland opzoekt. U krijgt een goede verrekijker mee. Opgeven en info kan via T: (0222) 316249, www.vogelexcursiestexel.nl, of in het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42, De Cocksdorp.


Birding Texel – Excursies ‘Vogels kijken op Texel’

Jos van den Berg (BirdingTexel) laat u kennis maken met de unieke vogelwereld op Texel. Onderscheidende excursies door kleine groepsgrootte en ervaren excursieleider. Voor beginners en gevorderden. Met gratis gebruik van een verrekijker. Ook privé en vogelfotografie-excursies. Reserveren en meer info op www.birdingtexel.com of bel T: 06-22494483.


Excursies Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert meerdere excursies. Krijg exclusieve toegang tot de Schorren, loop met de boswachter door de eendenkooi of ontdek de Watermonsters in Waalenburg. Meer weten? Kom naar Natuurcentrum De Marel. Kijk voor het aanbod en aanmelden op www.nm.nl.


Natuur Goed – Eetbare natuurtuin

Kruiden uit onze eigen natuur die eetbaar zijn, bessen, noten en meer. In Oosterend aan de Koningsweg 4 vind je het bij Natuur Goed. De tuin is open voor bezoek, om zelf een lunch uit de natuur te maken. Kijk voor de proeverij of theeworkshop op de website. Individuele aanmelding of groepen 8-24 personen. www.natuurgoed.org voor info en aanmelden.


Workshop kaasmaken bij de boerin

Met uitleg van de boerin maak je tijdens een 3 uur durend programma op ambachtelijke wijze jouw eigen kaas. Aansluitend is er een rondleiding over de boerderij. Kosten: €35,- per persoon. www.kaasmakenbijdeboerin.nl. T: 06-29143889. Westerweg 88, Den Hoorn.


Texelse Biljart Kampioenschappen 2023

19:30 uur. In Dorpshuis De Hof in De Koog spelen 97 biljarters van vrijdag 3 tot en met zondag 12 februari om het Texels biljartkampioenschap. Meer info op facebook: Texelse Biljart Kampioenschappen.


Vrijdag 3 februari 

Overwinterende watervogels op Texel

10:00 uur. Minibusexcursie watervogels op Texel van 10.00 tot 13.00 uur Prijs € 45,- p.p. Opgeven en informatie: vogelexcursiestexel.nl of bij het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42 De Cocksdorp T: (0222) 316249.

Zaterdag 4 februari

Texel Trail 2023

11:00 uur. De TexelTrail 2020 heeft een heel nieuw parcours! De start/finish zal plaatsvinden vanaf De Krim. Er zal gelopen kunnen worden over 15 km, 24 km en 42 km. Info: www.texeltrail.nl.


Dinsdag 7 februari

Vogelexcursie op de Zuidpunt

9:00 uur. Ga eens mee op pad met een ervaren vogelgids. Tijdens een lichte wandeling door de duinen zien we vele vogelsoorten. Beperkt aantal deelnemers. Meer info en boeken op www.birdingtexel.com.


Lezing ecologische verwachtingen wadden

20:00 uur. Bioloog Katja Philippart kijkt in haar glazen bol: wat zijn de toekomstverwachtingen voor de ecologie van het waddengebied? Lezing bij Ecomare, 20.00 uur, toegang € 5,- incl. koffie/thee.


Woensdag 8 februari

Voorlezen voor peuters en kleuters

15:00 uur. Iedere woensdag om 15.00 uur wordt er in de bibliotheek aan peuters en kleuters voorgelezen. Toegang gratis/aanmelden niet nodig. Meer info: www.kopgroepbibliotheken.nl.

Donderdag 9 februari

Swarovski XL Vogelexcursie

9:00 uur. Wandel-vogelexcursie XL van 9.00 tot 12.00 uur Prijs €30,- p.p. Opgeven en informatie: vogelexcursiestexel.nl of bij het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42 De Cocksdorp T: (0222) 316249.


Sterrenkijkavond bij Ecomare

19:00 uur. In het observatorium van Volkssterrenwacht De Jager, naast de ingang van Ecomare, kunt u door een telescoop naar de sterren kijken. De sterrenkundigen leggen u graag uit wat u ziet. Bij bewolkt weer gaat het niet door. Gratis vanwege het Weekend vd Wetenschap. Meer informatie en aanmelden op www.oriontexel.nl.