Beroepenevent Op Kop voor derdejaars leerlingen

1750 leerlingen van middelbare scholen in de Kop van Noord-Holland ontdekken op 8 en 9 februari misschien wel hun toekomstige beroep. Tijdens het Beroepenevent in Den Helder maken zij dan kennis met organisaties uit de regio, die allerlei beroepen presenteren.

Alle derdejaarsleerlingen gaan daar volgende week naartoe. Voor alle opleidingsniveaus is er wel een interessant beroep te vinden. Daarvoor zijn vijf beroepenpleinen ingericht: agribusiness, techniek, horeca/recreatie en zorg/welzijn. Daarnaast is er nog een dienstenplein, met beroepen die niet direct aansluiten bij deze sectoren.

Ouders

Speciaal voor ouders, dan wel verzorgers of andere geïnteresseerden is het Beroepenevent op donderdag 9 februari van 16.30 tot 19.00 uur te bezoeken. Zij dan zelf in contact komen met de aanbieders. Het Beroepenevent is georganiseerd door Op Kop, een samenwerkingsverband van de vier Noordkopgemeenten en de provincie. Het wordt gehouden in het gebouw De Dukdalf, Hoofdgracht 1 op Willemsoord in Den Helder. Meer informatie is te verkrijgen via de website www.opkop.nl/lob.