Plan voor balans toerisme en leefbaarheid ter inzage

Het ontwerp van het paraplubestemmingsplan Verblijfsrecreatie Texel is maandag voor zes weken ter inzage gelegd. Wie daar iets van vindt kan tot en met maandag 13 maart een zienswijze kenbaar maken. Het amendement ‘Diversiteit van aanbod, niet verder verstenen’, aangenomen door de gemeenteraad op 14 december 2022, is opgenomen in het ontwerp.

Het bestemmingsplan bevat de aangescherpte regels, bedoeld om het toerisme en de leefbaarheid in balans te houden en waar nodig dat evenwicht te verbeteren. “Dit plan raakt ons allemaal, direct of indirect”, zegt wethouder Rikus Kieft in een boodschap aan de Texelaars. “Indien u een mening heeft en deze mee wil laten wegen in de besluitvorming, dan is nu het moment. Of het nu gaat om een aanvulling dan wel kritiek op de maatregelen of zich juist kunt vinden in de maatregelen uit het plan.”

Indienen van zienswijzen

Zienswijzen kunnen worden ingediend per e-mail, per post of mondeling. Het plan is online te bekijken op www. texel.nl/bestemmingsplannen. Daar staat ook een formulier dat voor de zienswijze kan worden gebruikt. Voor een mondelinge zienswijze of fysieke inzage in het plan dient een afspraak te worden gemaakt per tel. 140222. De zienswijzen en reacties daarop worden in een nota aan het gemeentebestuur voorgelegd en daarna aan de raad. Dat hoopt het college in het najaar te kunnen doen.