Snuffelmarkt Hulp Oost-Europa Texel

10:00 uur. De vrijwilligers van Stichting Hulp Oost-Europa Texel houden elke dinsdag en donderdag tussen 10:00-16:30 uur een snuffelmarkt in de loods op Maricoweg 5 in Den Burg. Opbrengst is voor transportkosten.


Inbreng kleding Hulp Oost-Europa Texel

10:00 uur. Inbreng kleding iedere maandag en donderdag in de loods aan de achterkant van Maricoweg 5 in Den Burg. Afslag bij TCA tegenover de Sligro. Bij splitsing linksaf en doorrijden tot einde van de weg.


Inloopspreekuur Texels Welzijn

10:00 uur. Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Grote wekelijkse Rommelmarkt Den Hoorn

11:00 uur. In en bij de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3-B in Den Hoorn is iedere maandag van 11:00 tot 16:00 uur een grote rommelmarkt. De opbrengst is ten bate van het onderhoud van het Hoornder kerkje.

Dinsdag 31 januari

Vogelexcursie op de Zuidpunt

9:00 uur. Ga eens mee op pad met een ervaren vogelgids. Tijdens een lichte wandeling door de duinen zien we vele vogelsoorten. Beperkt aantal deelnemers. Meer info en boeken op www.birdingtexel.com.


Minibus-vogelexcursie Vogelboulevard

9:30 uur. Minibusexcursie langs de Vogelboulevard van 9:30 tot 12:30 uur Prijs €45 pp Opgeven en informatie: vogelexcursiestexel.nl of bij het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42 De Cocksdorp T: (0222) 316249.


Schapenmuseum

9:30 uur. Texel is een echt schapeneiland, er zijn zelfs meer schapen dan inwoners. Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven. www.schapenmuseum.nl


Fantasievolle animaties bij Ecomare

9:30 uur. Neem de tijd om te genieten van de fantasievolle animatiefilms in de tentoonstelling 'De Kraak' bij Ecomare. Zet een koptelefoon op en laat je meevoeren met de verhalen over de zee!


Vragen gerelateerd aan natuur op Texel?

10:00 uur. Kom langs in Natuurcentrum De Marel. Deel jouw ervaringen, laat jouw vondsten uit de natuur zien en stel jouw natuur-gerelateerde vragen.


Inloopspreekuur Texels Welzijn

10:00 uur. Texels Welzijn houdt een spreekuur dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Spectaculaire duikvondsten bij Kaap Skil

10:00 uur. In het 17e-eeuwse Palmhoutwrak zijn honderden exclusieve voorwerpen gevonden. Een selectie ervan, met o.a. twee zijden jurken, is te zien bij Museum Kaap Skil. Wat een rijkdom!


Inloopspreekuur Texels Welzijn

10:30 uur. Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Alzheimercafé 

19:30 uur. Het Alzheimer Café houdt een bijeenkomst in De Buureton aan de Beatrixlaan in Den Burg. De toegang is gratis en aanmelden niet nodig.

Woensdag 1 februari

Natuurcentrum De Marel in Waalenburg

Natuurcentrum De Marel, dagelijks open van dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur en iedere zondag van 11.00-17.00 uur. Vele vogelactiviteiten en excursies. Koffie met wat lekkers. Toegang gratis.


Vogelherkenningsexcursie

9:00 uur. Vogelherkenningsexcursie van 9.00-11.00 uur. Prijs: Volw. €20,- t/m 12 jaar €15,-. Opgeven: www.vogelexcursiestexel.nl of bij het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42, De Cocksdorp. T: (0222) 316249.


Schapenmuseum

9:30 uur. Texel is een echt schapeneiland, er zijn zelfs meer schapen dan inwoners. Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven. www.schapenmuseum.nl