Omgaan met dementie thema in Alzheimercafé

De Buureton biedt op dinsdag 31 januari weer ruimte aan Alzheimercafé Texel. Reinalda Slagter komt er spreken over problemen waarmee de naasten van mensen met dementie te maken kunnen krijgen. Zij is casemanager van Geriant, een organisatie die vorm en inhoud geeft aan de hulpverlening in geval van dementie.

Zorgen voor iemand met dementie is een bijzondere taak. Er komt veel af op een mantelzorger, die er vaak alleen voor staat. Dementie valt te beschouwen als een dief op kousenvoeten. Telkens wordt de patiënt iets afgepakt en dat maakt de zorg steeds zwaarder.

Filmfragmenten

Aan de hand van twee filmfragmenten komt er een aantal dilemma's aan bod, waarmee mantelzorgers te maken kunnen krijgen. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met een veranderende werkelijkheid, of je altijd eerlijk moet zijn, in hoeverre je de patiënt vrijheid en regie over het eigen leven kunt blijven bieden en nog andere kwesties.

De bijeenkomst is om 19.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Het adres van de Buureton is Beatrixlaan 43 in Den Burg.