Boekjes en Brabbels in de bieb

9:45 uur. Kom iedere eerste woensdag in de maand gezellig lang in de bieb met je baby voor een inspirerende ochtend met boekjes, voorlezen en liedjes. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten.


Spectaculaire duikvondsten bij Kaap Skil

10:00 uur. In het 17e-eeuwse Palmhoutwrak zijn honderden exclusieve voorwerpen gevonden. Een selectie ervan, met o.a. twee zijden jurken, is te zien bij Museum Kaap Skil. Wat een rijkdom!


Verlenging expositie “Uit balans" ZOUT

10:00 uur. Kunstenaarsvereniging ZOUT heeft de expositie "Uit balans", wegens succes verlengd. Open op woensdag en zaterdag van 10.00 - 12.00. Kunstlokaal, bij de kinderboerderij, ingang Abbewaal, Den Burg.


Inloopspreekuur Texels Welzijn

10:30 uur. Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis De Wielewaal in De Waal. Voor alle vragen over welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Speuren met je hond.

11:00 uur. Iets heel leuks doen met je hond? Kom dan met je hond speuren naar een "vermist persoon" Individuele lessen op woensdag, tijdstip in overleg Info www.speurhondentexel.nl.


Zeehonden spotten marinehaven Den Helder

13:00 uur. Dagelijks gaan we zeehonden spotten en vervolgens maken we een tour door de marinehaven van Den Helder. Wij hebben een gezellige salon en een ruim bovendek. U krijgt interessante informatie aan boord.


Voorlezen voor peuters en kleuters

15:00 uur. Iedere woensdag om 15.00 uur wordt er in de bibliotheek aan peuters en kleuters voorgelezen. Toegang gratis/ aanmelden niet nodig. Meer info: www.kopgroepbibliotheken.nl.

Donderdag 2 februari

Schapenmuseum

9:30 uur. Texel is een echt schapeneiland, er zijn zelfs meer schapen dan inwoners. Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven.


Inloopspreekuur Texels Welzijn

9:30 uur. Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Snuffelmarkt Hulp Oost-Europa Texel

10:00 uur. De vrijwilligers van Stichting Hulp Oost-Europa Texel houden elke dinsdag en donderdag tussen 10.00-16.30 uur een snuffelmarkt in de loods op Maricoweg 5 in Den Burg. Opbrengst is voor transportkosten


Vragen gerelateerd aan natuur op Texel?

10:00 uur. Kom langs in Natuurcentrum De Marel. Deel jouw ervaringen, laat jouw vondsten uit de natuur zien en stel jouw natuur-gerelateerde vragen.


Ontmoetingsplek de Deel

10:00 uur. Elke donderdag is de Deel (in de Kinderboerderij) een ontmoetingsplek voor mensen met Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH) of vermoeden daarvan. Gratis/vrij toegankelijk, zonder diagnose of indicatie.


Klaverjassen Buureton

13:30 uur. Klaverjassen in De Buureton tot 17:00 uur. Er wordt gespeeld met een “losse maat”. Alle leeftijden zijn welkom, inschr. voor 13.20 uur. Kosten € 2.-