Inschrijving Texel Halve Marathon wordt geopend

De inschrijving voor de Texel Halve Marathon wordt in de nacht van maandag 31 januari op dinsdag 1 februari om 00.00 uur geopend. Na een succesvolle loop in 2022 met een wat aangepaste startplek, gaat de organisatie weer voor een mooie loop in 2023. Het evenement wordt gehouden op zondag 24 september.

De belangrijkste wijziging voor dit jaar is dat de 10 kilometer wordt omgezet in een kwart marathon, dus een loop van 10,6 kilometer. Hierdoor komt er voor deze afstand een parcourswijziging waardoor een, in de ogen van de organisatie, leuker en meer afwisselend parcours kan worden gelopen. De start- en finishplaats blijven dezelfde. De 6 kilometer, waarvoor wordt gestart in Den Hoorn, is overigens ook omgezet in een andere afstand, namelijk een achtste marathon, wat neerkomt op 5,3 kilometer.

Start vanaf de boot

De Texel Halve Marathon start op zondag 24 september om 12.30 vanaf de TESO-boot. Er zijn 1650 startplekken beschikbaar voor de halve en de kwart marathon, die eveneens vanaf de boot start. Voor de eilandstart vanaf 't Horntje en voor de achtste marathon vanuit Den Hoorn zijn 500 plekken beschikbaar.

Eerste wedstrijd gaat om startplek

Maar net als in het verleden zal de eerste 'wedstrijd' al starten op 1 februari om 00.00 uur. Dan komt het eropaan een startplaats te bemachtigen. Elke deelnemer dient zich aan te melden via de website van de Texel Halve Marathon. De link naar de inschrijfpagina gaat dan exact om 00.00 uur open. Het is zaak er snel bij te zijn, want in het verleden waren de limieten voor deelname al snel bereikt.

Eigen deelnemer heeft voorrang

De vrijwilligers die het evenement mede mogelijk maken, krijgen evenals in voorgaande jaren de mogelijkheid om hun 'eigen deelnemer' van een gegarandeerde inschrijving te voorzien. Vrijwilligers ontvangen een inschrijfcode voor hun 'eigen deelnemer' later in februari.

Ook is het voor bedrijven weer mogelijk zich in te schrijven. Een bedrijventeam bestaat uit vijf deelnemers, die de 10 of de 21 kilometer kunnen lopen.