Esmée van Loon te midden van de dragqueens
Esmée van Loon te midden van de dragqueens Foto: Rob Jacobs

Documentaire van Esmée van Loon in Cinema Texel

Cinema Texel geeft op zaterdag 10 december om 19.00 uur een speciale vertoning van de documentaire ‘Mama’ van de Texelse regisseur Esmée van Loon.

De film gaat over een Rotterdamse 'zelfgekozen' familie, die woont in ‘the House of Holographic Hoes’. Aan het hoofd van de familie staat moeder en dragqueen Ma’MaQueen. Haar huis is een veilige haven voor haar zes ‘drag-kinderen’, die niet allemaal kunnen rekenen op begrip van hun biologische familie. Bij elkaar vinden zij steun, geborgenheid en een thuis waarin fantasie werkelijkheid wordt.

Gezien en gevierd worden

Ma'Ma kiest er bewust voor zichtbaar te zijn en daarmee het voorbeeld te zijn dat zij zelf heeft gemist tijdens het opgroeien. "Met drag kun je jezelf uiten en accepteren, pijn verdragen en helen, ontdekken en jezelf blootgeven.” Ma'MaQueen is betrokken bij onderwijs, politiek en entertainment. Ze wil haar omgeving verbeteren, vechten tegen sociale stigma's en het binaire denken doorbreken. Door te praten over taboes wil ze de weg vrijmaken voor iedereen om zich in volle glorie te kunnen uiten en gezien en gevierd te worden.

Er kan voor deze film worden gereserveerd per T: (0222) 312027 of www.cinematexel.nl.